Лекари от най-голямата спешна болница у нас настояват здравният министър

...
Лекари от най-голямата спешна болница у нас настояват здравният министър
Коментари Харесай

Лекари от „Пирогов” настояват министърът да върне на работа отстранения директор

Лекари от най-голямата незабавна болница у нас упорстват здравният министър Асена Сербезова да върне на работа отстранения шеф проф. Иван Поромански, заяви бТВ.

Директорът на „ Пирогов “ поради финансови нарушавания. Началниците на клиники изпратиха отворено писмо до премиера Кирил Петков, в което упорстват шефът да бъде възобновен на работа и в случай че това не стане, ще преминат към протестни дейности.

Според доцент Стоян Сопотенски след Коронавирус рецесията и тъкмо когато болничното заведение се е нормализирала и е почнала да работи като незабавен център, идва нов трус.

" При промяна на шефа няма по какъв начин да заставам настрани и да не бъда в групата на сътрудниците, които не са съгласни с тези промени. При услови, че обвиняванията, които бяха изнесени в медиите, съгласно мен не дават отговор на истината, а и не е времето да се вършат промени от министър в оставка “, разяснява Сопотенски в предаването „ Тази неделя” по бТВ.

По думите на Сопотенски е належащо да бъде потърсена отговорност: „ Но дано да не забравяме, че болничното заведение не се ръководи еднолично от изпълнителния шеф, а от ръб на шефовете. Това са групови решения, които дават отговор пред принципала ".
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР