Лекари от МБАЛ „Свети Мина“ дойдоха в общинския съвет, за

...
Лекари от МБАЛ „Свети Мина“ дойдоха в общинския съвет, за
Коментари Харесай

Лекари бранят шефа на МБАЛ “Св. Мина“ в местния парламент, решават за освобождаването му

Лекари от МБАЛ „ Свети Мина “ пристигнаха в общинския съвет, с цел да поддържат шефа на лечебното заведение проф. Петър Петров. Изненадващо през вчерашния ден в ексклузивен порядък, кметът Здравко Димитров предложи освобождението на проф. Петров и назначението на краткотрайно изпълняващ в лицето на икономиста Мария Горчева. Решението би трябвало да бъде взето на днешната сесия на локалния парламент. В претекстовете за рокадата е записано, че тя се прави заради нестихващо напрежение сред работещите в лечебното заведение и шефа проф. Петров.

Самият той съобщи през вчерашния ден, че е сюрпризиран от предлагането, като е научил от медиите за него. Той съобщи, че откогато е отпред на болничното заведение от губещо сдружение, тя е излязла на облага, като обстановката доста се е подобрила и за личния състав.

Вчера е тръгнала и подписка в поддръжка на проф. Петров, а през днешния ден час от лекарите в негова отбрана пристигнаха на съвещанието на локалния парламент. Те обясниха, че не знаят за напрежение сред синдикатите, личния състав и шефа, като последният постоянно се е опитвал да реши споровете още от самото им начало и откликвал на проблемите на личния състав в лечебното заведение, което е от близо 200 души.

„ Аз бях доста шокирана, когато прочетох в медиите за рокадата, сме го очаквали. Не съм забелязала да има напрежение, не знам за никакъв спор. Болницата е изплатила дълга си и към този момент е на плюс – това е огромен триумф и не всеки може да го реализира. Винаги съм получавала постоянно заплащането си и не съм била ощетена “, това съобщи доктор Мария Бончева, която е доктор в отделението по вътрешни заболявания.

„ Тук съм с цел да поддържа проф. Петров, тъй като в никакъв случай не сме имали спор с него, постоянно ни е помагал и не знаем за какво е проведено това цялото нещо по неговото унищожаване. Не сме видели и спорове със синдикатите, с него сме обсъждали и най-дребните ни проблеми “, съобщи и различен доктор от болничното заведение.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР