Лекари от Испания са установили, че повече от 80 на

...
Лекари от Испания са установили, че повече от 80 на
Коментари Харесай

Липсата на витамин Д е критична при заразените с Covid-19

Лекари от Испания са открили, че повече от 80 на 100 от пациентите, попаднали в една от лечебните заведения в град Сантандер с леки или тежки форми на Covid-19 при първия пик на пандемията, са страдали от дефицит на витамин Д, заяви ТАСС, като цитира известие на Дружеството по ендокринология на Съединени американски щати.

" Трябва да наблюдаваме случаите на дефицит на витамин Д и да ги компенсираме, това е значимо за възрастните хора и за хронично болните, изключително уязвими на ковид. Хранителни добавки със наличие на витамин Д би трябвало да се предлагат на пациенти, към този момент инфектирани с ковид, което сигурно ще се отрази позитивно на положението на мускулите, костите и имунитета ", споделя проф.Хосе Ернандес от университета Кантабрия в Сантандер, представен от пресслужбата на сдружението по ендокринология.

Още през април английски учени разгласиха проучване, в което разкриват допустима статистическа връзка сред дефицита на витамин Д и нарасналата възможност от гибел при коронавирусна зараза. През май и американски учени стигнаха до сходен извод, само че доста лекари по света се съмняват, че съществува връзка сред витамин Д и провалите от новия ковид.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР