Лекари от Испания са установили, че повече от 80 на

...
Лекари от Испания са установили, че повече от 80 на
Коментари Харесай

Над 80 на сто от хоспитализираните заради COVID-19 страдали от недостиг на витамин Д?

Лекари от Испания са открили, че повече от 80 на 100 от пациентите, попаднали в една от лечебните заведения в град Сантандер с леки или тежки форми на при първия пик на пандемията, са страдали от дефицит на витамин Д, заяви ТАСС, като цитира известие на Дружеството по ендокринология на Съединени американски щати.
" Трябва да наблюдаваме случаите на дефицит на витамин Д и да ги компенсираме, това е значимо за възрастните хора и за хронично болните, изключително уязвими на ковид. Хранителни добавки със наличие на витамин Д би трябвало да се предлагат на пациенти, към този момент инфектирани с ковид, което сигурно ще се отрази позитивно на положението на мускулите, костите и имунитета ", споделя проф.Хосе Ернандес от университета Кантабрия в Сантандер, представен от пресслужбата на сдружението по ендокринология, написа.
 Витамин Д за имунитет - по какъв начин и какъв брой витамин D да одобряваме Витамин Д за имунитет - по какъв начин и какъв брой витамин D да одобряваме
С витамин D ( " Д " ) може да се предозира. За това предизвести проф. Донка Байкова, откакто през вчерашния ден проф. Тодор Кантарджиев сподели през вчерашния ден, че...
Още през април английски учени разгласиха проучване, в което разкриват допустима статистическа връзка сред дефицита на витамин Д и нарасналата възможност от гибел при коронавирусна зараза. През май и американски учени стигнаха до сходен извод, само че доста лекари по света се съмняват, че съществува връзка сред витамин Д и провалите от вируса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР