Лекари от Бургас спасиха ръката на пациент, като взеха кост

...
Лекари от Бургас спасиха ръката на пациент, като взеха кост
Коментари Харесай

Лекари от Бургас спасиха ръката на мъж по уникален начин

Лекари от Бургас избавиха ръката на пациент, като взеха кост от крайници му. Подобна интервенция до момента не е осъществявана в УМБАЛ Бургас .
Костната пластика е била единственият вид за Горан Чавдаров от Айтос, който е счупил дясната си ръка. Той е имал онкологично болести и медиците са предположили, че става дума за метастаза в костта. „ Костта се изтънява и става нежна, като черупка на яйце. Пластиката е единственият метод да се възвърне ръката и подвижността й. По време на интервенцията изрязахме костта до здравия й сектор. Липсващото заменихме със лична кост на пациента, която взехме от крайници му и го фиксирахме с импланти “, разяснява лекуващият доктор, доктор Димитър Балабанов. Сложната интервенция е приключила сполучливо.
„ Много съм признателен на всички лекари в отделението, на сестрите, на целия екип. Те са млади и доста способни. Още като ме одобриха началникът доктор Христов ми изясни всичко – какво се е случило с ръката и какво се постанова да се прави. Без съмнение одобрих, тъй като им имам вяра и желая всички да схванат, че са отлични експерти, които работят на международно равнище “, споделя 75 годишният пациент.
Той продължава да работи като заварчик. През целия си трудов път е изработвал предмети от ковано желязо. В Айтос е прочут с работата си и в този момент има поддръжката на своите съграждани и техните пожелания за цялостно възобновяване.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР