Лекари от болници в много градове участваха в мълчалив символичен

...
Лекари от болници в много градове участваха в мълчалив символичен
Коментари Харесай

Лекари протестираха срещу насилието

Лекари от лечебни заведения в доста градове участваха в безмълвен алегоричен митинг под наслов "Не на насилието ".

Лекари, медицински сестри и личен състав излязоха пред постройките на "Пирогов ", "Александровска ", "Св. Иван Рилски ", "Шейново ", Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания "Проф. доктор Ив. Митев ", общинските лечебни заведения и др в София.

Работещите в Центъра за незабавна здравна помощ-София също поддържаха митинга, проведен от Българския лекарски съюз след похищението над лекарка от АГ-болницата "Шейново ".

На 1 юли 37-годишният Владимир Стоянов атакува и преби грубо акушер-гинеколога доктор Гагова, откакто тя отказала да му даде плацентата на новороденото му бебе.

„ Получихме доста огромна поддръжка, ориентирана единствено в една посока – да спрем насилието по лечебните заведения и в цялата страна, и се надявам това да се случи”, съобщи шефът на „ Шейново” доктор Румен Велев.

Той добави, че всички желаят обективен развой за причинителя на закононарушението.

Протести има и на други места в страната. В Хасково на медиците бяха раздадени лентички с надпис “НЕ! на насилието”. Така лекарите поддържаха сътрудниците си в страната в битката против насилието. Според тях обаче това не е метод да се оправим с казуса.

Част от лекарите в Хасково обаче не си сложиха лентичките, измежду тях бяха доктор Анюта Лозева и доктор Никола Ганашев от Спешно поделение.

“Вместо лентички против насилието, дано ни раздадат бухалки”, разказа нагледно казуса доктор Лозева, цитира думите й Haskovo.info.

Русенски лекари също се включиха в националния митинг против насилието над медици. Мълчалив митинг имаше и във Велико Търново.

Десетки родители на деца, родени в АГ „ Шейново “, също се събраха в сряда на митинг в поддръжка на доктор Албена Гагова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР