Лекари от болницата в Кубрат са подали молби за напускане.

...
Лекари от болницата в Кубрат са подали молби за напускане.
Коментари Харесай

Лекари от болницата в Кубрат подават оставки


Лекари от болничното заведение в Кубрат са подали молби за овакантяване. Основната причина за складиране на оставките на медиците е несъгласието им с решението на Общинския съвет за назначение на нов шеф на лечебното заведение, заяви пред " Нова телевизия " доктор Павлин Дечев.

Той изясни, че на съвещание на локалния парламент през вчерашния ден дългогодишният началник на болничното заведение доктор Павлина Мичева е освободена от служба заради приключване на периода на контракта ѝ за ръководство. За краткотрайно изпълняващ длъжността от през днешния ден до провеждането на конкурс за титуляр е определена доктор Леман Балканджиева, експерт по вътрешни заболявания.

В знак на митинг против назначението ѝ близо 20 медици, работещи в локалната болница са подали оставките си. По думите на доктор Дечев част от лекарите от през днешния ден към този момент не са на работа, а друга към момента не престават да извършват отговорностите си до доизлекуването на пациентите, настанени в лечебното заведение. Анестезиологът с 36-годишен стаж в кубратската болница акцентира, че предпочитание да изоставен са заявили и част от медицинските сестри.

Сред претекстовете на лекарите за неодобрението на доктор Балканджева са, че тя не е практикувала от години лекарската си и не има нужния управнически опит. Смятат също, че съществува риск новият шеф да не може в точния момент да бъде вписан в Търговския указател, заради което няма да има опцията да оперира с финансови средства, в това число и процедурите с дължими парични от Районната здравноосигурителна каса към МБАЛ-Кубрат. Д-р Дечев акцентира, че медиците в болничното заведение имат и опасения от идния банкрут на общинското сдружение.



По думите му, въпреки към този момент да имат оферти за работа от други лечебни заведения, лекарите биха отдръпнали молбите си за овакантяване, при изискване, че съветниците прегласуват взетото през вчерашния ден решение.

От управлението на община Кубрат разясниха, че решението на Общинския съвет за освобождение от поста на досегашния шеф на здравното заведение и назначение на краткотрайно изпълняващ длъжността е взето с болшинство. Председателят на локалния парламент и кметът на общината са безапелационни, че Кубрат няма да остане без болница и медицински фрагменти.

Новият краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на кубратската болница доктор Леман Балканджиева увери, че ще направи всичко по силите си, с цел да оправдае упованията и на пациенти, и на медици. Тя изясни, че има визии за бъдещето на лечебното заведение, няма да уволнява никого и ще опита да притегля още експерти.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР