Лекари от Александровска болница излизат на протест заради ужасяващи условия

...
Лекари от Александровска болница излизат на протест заради ужасяващи условия
Коментари Харесай

Лекари от Александровска плашат с гражданско неподчинение

Лекари от Александровска болница излизат на митинг поради " ужасяващи условия на труд и бедност в пространствата за лекуване на пациенти ", оповестява БГНЕС.

Медиците показват, че неведнъж са уведомили Министерството на здравеопазването за неподходящите условия в редица пространства и здания в УМБАЛ " Александровска " ЕАД. Те припомнят, че даже се стигна до сриване на покрива на Клиниката по алергология.

Въпреки настояването ни за неотложно разпределяне на финансови средства за възобновяване на рухналия покрив и поправки и възобновяване на останалите здания и пространства в университетската болница, безхаберното отношение на министерството продължава, настояват лекарите.

По техни думи се хвърлят единствено празни обещания за стотици милиони левове, които не е ясно по кое време и дали въобще ще се провиснал.

Те предизвестяват, че още няколко клиники са напът да рухнат, а това може да докара до прекратяване на активността на болничното заведение.

Медиците оповестяват, че поради " потресаващото неглижиране " на казуса ги принуждава да подхващат крайни дейности - започване на ежедневни протестни дейности, в това число гражданско непокорство.

Те декларират, че в случай че здравното министерство не предприеме незабавни дейности за възобновяване на рушащите се здания и пространства в " Александровска " с съответни периоди за осъществяване, след 6 ноември всички работещи в университетската болница стартират протестни дейности " в отбрана на своите права за естествени условия на труд, в отбрана на пациентите, за които се грижат и лекуват, само че мизерстват в плесен, влага и са застрашени някой покрив да се срути на главите им, в отбрана на младежите, които образоват в човечност и грижа ". /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР