Лекари на първа линия в борбата с COVID-19 не са

...
Лекари на първа линия в борбата с COVID-19 не са
Коментари Харесай

Борбата с коронавируса е предизвикателство, което крепи духа

 Лекари на първа линия в битката с COVID-19 не са виждали околните си повече от месец. Много медици посрещнаха Великден в болничните отделения, оповестява Българска национална телевизия и споделя историите на няколко от героите с белите престилки.

Д-р Даяна Ангелова специализира вътрешни заболявания в " Пирогов ": " Грижи се за пациенти с COVID-19 в по този начин наречения изолатор. 14 дни вместо вкъщи след работа се прибира в тази болнична стая. Нямаш никаква опция даже да си легнеш на дивана - да си пипнеш възглавницата. Ето тези неща ти липсват, когато се наложи да останеш да живееш в болничното заведение. " Най-трудно и е по време на визитация, поради защитния костюм. " Може би неналичието на сън. Изтощително е и минаването на визитация и преглеждането на заболели просто, тъй като тези костюми са, доста е топло с тях. Много мъчно се диша в маските, очилата се потят, просто самото ревизиране на болния е доста мъчно ", признава доктор Ангелова. Не крие, че я е боязън да не се болести, само че споделя,че дългът надвива пред страха.

Той не се опасява от болестта. Бори се невидимия зложелател в реанимацията на болница " Света Анна " и се споделя доктор Мариян Стефанов, анестезиолог: " Тези пациенти идват с двустранни пневмонии - ангажиране на паренхимабелия дроб двустранно в огромни размери. И на няколко фронта би трябвало да реализираме положителни резултати, с цел да кажем че даден човек е нормализиран. Може да се изцяло отделението с многочислени такива пациенти и тогава най-малкият ни проблем ще бъде, че би трябвало да решаваме на кой да сложим и на кой да не сложим уред. " И тя и той не са виждали околните си повече от месец, с цел да ги предпазят то болестта.

В сходна обстановка са и медиците на първа линия от ВМА. Д-р Диана Димитрова, инфекционист ВМА: " Не мога да кажа, че не сме изморени и душевен при нас натоварването е доста огромно. Още има ентусиазма на предизвикването да се оправим с това заболяване. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР