Лекари, медицински сестри и санитари изразяват недоволството си със своеобразен

...
Лекари, медицински сестри и санитари изразяват недоволството си със своеобразен
Коментари Харесай

Медици от „Св. Иван Рилски“ настояват директорът д-р Дечо Дечев да оттегли оставката си

Лекари, медицински сестри и санитари показват недоволството си със самобитен митинг , в който упорстват шефът на болничното заведение „ Св. Иван Рилски “ – доктор Дечо Дечев да отдръпна подадената от него при започване на януари молба за овакантяване.

Протестът е проведен от профсъюз „ Защита “. По думите на синдикалния водач Красимир Митов в болничното заведение има недоразумения и проблеми с принципала на лечебното заведение, който е Министерството на здравеопазването.


Протестиращите желаят лекар Дечев да не напуща болничното заведение, сподели още Митов и уточни, че това е една от последните държавни лечебни заведения, която е в положително положение и продължава да работи обикновено. 

Митов уточни, че към обяд се чака да има среща на доктор Дечев с управлението на Министерството на здравеопазването.

Вчера доктор Дечо Дечев удостовери, че е подал молба за овакантяване. По думите му един от претекстовете му е неналичието на последователност в системата, както и честа промяна на политиката. Д-р Дечев сподели, че не му е оказван политически напън да подаде такава молба. Той посочи, че още няма резолюция по молбата му.

" Имаме увещание от премиера, че до час - час и половина ще имаме отговори на поставените от нас въпроси. Очаква се министър Меджидиев да се върне от отпуск и ще обсъдим въпроса дружно с него ", сподели шефът на болница „ Св. Иван Рилски “ доктор Дечо Дечев пред лекарите и медицинските сестри, събрали се в негова поддръжка и с искане той да отдръпна подадената си молба за овакантяване.

Дечев благодари на премиера, че се ангажира персонално и изрази съмнение, че това, което ще реши, ще бъде в интерес на колектива и на болничното заведение. Дечев още веднъж акцентира, че няма политически напън, „ натискът е по-скоро е поради персонални ползи на хора, които не са на равнище министър “.

" Лечебното заведение е една от лечебните заведения за образец в този бранш, обикновено е да има лични апетити към нея ", добави той. 

По думите му, някой желае да бъде шеф на болница, която е с минимални проблеми по отношение на другите лечебни заведения.

Доктор Дечев уточни още през вчерашния ден, че болничното заведение е завършила предходната година с четири милиона облага и напомни, че след вливането на Белодробната болница в „ Св. Иван Рилски “ не са получили никакви средства за финансови разноски.

Вчера пред Българска телеграфна агенция Дечев съобщи, че след вливането на Белодробната болница, „ Св. Иван Рилски “ със лични средства е изплатила задълженията им.

Д-р Дечев прикани лекарите и медицинските сестри да се върнат на работните си места.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР