Лекари и служители на Областната болница в Пазарджик излязоха с

...
Лекари и служители на Областната болница в Пазарджик излязоха с
Коментари Харесай

В Областната болница в Пазарджик протестират срещу предстоящи промени в Съвета на директорите

Лекари и чиновници на Областната болница в Пазарджик излязоха с протестна декларация против идните промени в Съвета на шефовете, които се чака да бъдат осъществени на 29 септември на изключително съвещание на акционерното сдружение, заяви по време на специфична конференция в лечебното заведение основната сестра Елена Станчева, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пазарджик.
Безпокойството на лекари, сестри, санитари и административен личен състав е подбуден от обстоятелството, че от Съвета на шефовете е изведен доктор Тодор Юнаков – представител на Министерството на здравеопазването, а на негово място са доктор Красимир Темнилов и доктор Васил Попов, за които е известно, че са в трудови правни отношения с друга частна болница в Пазарджик. Според медиците от Областната болница това допуска спор на ползи и има заплаха да рефлектира директно върху независимото ръководство на болничното заведение.
„ Неведнъж доктор Тодор Юнаков и актуалният шеф на регионалната болница доктор Васил Вълчев са потвърдили с сложни решения отбрана ползите на работещите в лечебното заведение. Благодарение на тяхното дългогодишно ръководство пазарджишката болница е една от дребното в страната с позитивен финансов резултат и то в изискванията на висока конкуренция от 7 частни лечебни заведения. Предвид това, че сме болница със 77% мажоритарна благосъстоятелност на страната, считаме, че е належащо в Съвета на шефовете да има виновен държавен чиновник, който да е директно зает с нейното ръководство и да организира държавната политика в нея “, се споделя в Декларацията на медиците.
От болничното заведение в Пазарджик прецизираха, че протестната им декларация не е ориентирана персонално към доктор Красимир Темнилов и доктор Васил Попов. Към момента в Борда на шефовете към регионалната болница има петима души: доктор Васил Вълчев, шеф на лечебното заведение, доктор Тодор Юнаков – представител на Министерството на здравеопазването, доктор Красимир Темнилов, доктор Васил Попов и юрист от София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР