Лекари и сестри от "Пирогов", както и пациенти на болницата,

...
Лекари и сестри от "Пирогов", както и пациенти на болницата,
Коментари Харесай

“НЕ НА ТЕРОРА НАД БОЛНИЦИТЕ - медици от “Пирогов” и пациенти излизат пред президентството, искат оставките на Кацаров и на управителя на НЗОК

Лекари и сестри от "Пирогов ", както и пациенти на болничното заведение, излизат пред президентството на митинг против терора на лечебните заведения. Това ще стане на 22 юли 2021 година, четвъртък, в 18 часа.

Служителите на най-голямата незабавна болница в страната ще изразят своето неодобрение пред постройката на Президентството и ще изискат от президента Румен Радев да освободи Стойчо Кацаров от поста министър на опазването на здравето поради близо тримесечния тормоз, на който е подложена цялата система и в частност УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов”.

За времето, през което населява Министерство на здравеопазването, Стойчо Тодоров Кацаров провокира ужас, разделяне и оскърбление в работещите в системата и комплициране, съмнение и боязън в обществото. Неговото ръководство ще остане в историята с лъжите, които изрече, със съзнателното подпомагане за един проблем, чието решение този шеф на НЗОК не можа да откри и с отхвърли да приготви системата за вероятната COVID-19 вълна в края на лятото, се споделя в известие на пироговци до медиите.

Оказва се, че с разобличаването на лъжите на Кацаров и с блокирането на основни булеварди, не беше привлечено вниманието на президента Румен Радев. Той ще има един ден да проучва ръководството на системата през последните няколко месеца от назначения от него министър и да реши обективни ли са настояванията, показват от болничното заведение.

УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов” е стратегическо за националната сигурност на страната лечебно заведение, а не „ систематичен проблем”. Служителите на болничното заведение не престават да се грижат за своите пациенти в протестен режим. Подкрепяни от своите пациенти и сътрудници, те ще показват решителност и подготвеност да се опълчват на систематичния гнет и в сряда, 21 юли 2021 г, тъкмо в 8 часа пред работно си място, отсичат протестиращите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР