Лекари и пациенти от раковата болница в София излизат на

...
Лекари и пациенти от раковата болница в София излизат на
Коментари Харесай

Медици от столичната онкоболница на протест

Лекари и пациенти от раковата болница в София излизат на митинг през днешния ден поради разкриването на Коронавирус поделение в лечебното заведение.

Недоволните считат, че е неуместно и рисковано да се лекуват онкоболни и хора с ковид на едно място. Според управлението на Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по онкология риск от разпространяване на болестта няма.

Коронавирус отделението е с 29 кревати. В него сега се лекува един пациент, който е и с онкозаболяване. Помещенията са изолирани, а изборът на личен състав е изработен след питане за доброволци в болничното заведение, прецизират лечебното заведение.

Пациентите считат, че разпоредбите за откриване на Коронавирус зони и в профилираните лечебни заведения ги подлагат на спомагателен стрес.

Против са и лекари. Сред тях - лекар Панайот Куртев, шеф на клиниката по хирургия, в столичната ракова болница. Не може в онкологичната болница, профилирана болница, ориентирана единствено за лекуване на онкоболни, с това тежко заболяване, с повреден имунологичен статус, да се комбинира с клиниката за Коронавирус. Доста от пациентите към този момент не идват, защото споделят: „ Има Коронавирус клиника и ние си имаме едно тежко заболяване, не желая да имаме още едно ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР