Лекари и пациенти излязоха в понеделник на протест срещу решението

...
Лекари и пациенти излязоха в понеделник на протест срещу решението
Коментари Харесай

Covid-отделение в столичната онкоболница предизвика недоволство

Лекари и пациенти излязоха в понеделник на митинг против решението на управлението на Специализираната болница за лекуване на онкологични болести (СБАЛО) да разкрие Covid-отделение. Отделението е основано според заповедта на здравния министър всички лечебни заведения да отделят такива места и цели да подсигурява лекуването на онкоболни пациенти, които са с ковид тъй че на едно място да бъде лекувано и проследявано и главното им заболяване, и вирусната зараза.

Според някои лекари в болничното заведение обаче това е рисково, тъй като потоците в болничното заведение се смесват.

Потоците се смесват, твърди доктор

Според хирурга доктор Панайот Куртев разделяне на потоците не може да има тъй като пациетите употребяват един и същи вход, коридори, асансьори.

“Ние не стопираме решенията на държавното управление и на Министерството на здравеопазването във връзка с лекуването на болните в България от Covid-19. Ние не сме съгласни със смесването на потоците в самата болница “, разяснява Куртев. “Ние сме в отбрана на нашите заболели, защото тези заболели са с нарушена имунна подготвеност. С към 30% се усилва смъртността на това заболяване в композиция от онкологични болести и ковид “, съобщи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР