Лекари и медицинският персонал в МБАЛ "Св. Мина", специализирана в

...
Лекари и медицинският персонал в МБАЛ "Св. Мина", специализирана в
Коментари Харесай

2 години безконтролна кражба! Лекари в онкоболницата в шок от разкритието за крупни злоупотреби в специализираното здравно заведение!

Лекари и медицинският личен състав в МБАЛ "Св. Мина ", профилирана в лекуването на онкоболни от целия район, и само по рода си в региона здравно заведение, са в потрес от разкритията, които през днешния ден направи кметът Илко Стоянов. В продължение на 2 години основният счетоводител Г. Календерски е източвал посредством Взаимоспомагателна каса /ВСК/ парите на клиниката, предопределени за медикаменти на пациентите. До момента са открити 200 000 лв., изтеглени на ръка, само че инспекцията продължава.

Изключително смело нарушаване сподели кметът Стоянов, който организира среща с лекарите, останали потресени от протичащото се. Оказа се също, че болничното заведение дължи милиони левове, неизплатени за медикаменти и всекидневно компаниите снабдители изпращат писма до общината. Над 300 000 лв. се дължат единствено на една компания -доставчик, а болничното заведение работи с доста такива. Конкретните отговорности ще бъдат изчислени и ще съобщим, известно е обаче, че става въпрос за крупни суми. До скоро болничното заведение се управляваваше от доктор Георги Георгиев, който бе заменен преди няколко месеца и тогава кметът Стоянов си навлече гнева на бранителите му, съгласно които той е управлявал добре онкоболницата.

Въпросът тук е: Как шефът доктор Георгиев не е схванал какво прави счетоводителят, за какво са позволили такива задължения да задушават здравното заведение, къде е бил принципалът на болничното заведение -Общински съвет, който е бил задължен да управлява болничното заведение на всеки 6 месеца.,къде е бил екскметът Р. Томов?!Въпроси, чийто отговори се надяваме да получим в околните дни.

Д-р Георгиев напусна болничното заведение и отпътува за София, без значение че прокламираше какъв брой мощно е угрижен за пациентите си, той можеше да остане да работи при обичаните си пациенти, само че напусна. Веднъж към този момент доктор Георгиев бе избавен от детрониране.

Точно преди 2 години съвсем в края на мандата на ръководството на екскмета Атанас Камбитов се надигна недоволство против Георгиев, част от съветниците желаеха той да бъде заменен, измежду тях имаше и такива, които добре познаваха работата там. Тогава обаче, с цел да не се основават земетресения в ущърб на пациентите, се реализира консенсус и доктор Георгиев резервира поста си, а както е видно под носа му са се случвали рискови неща в профилирана болница, която за следващ път е обект на скандални разкрития.

Преди време болница "Св. Мина " бе щурмувана от ГДБОП и работеща в болничната аптека фармацевтка бе задържана за корист с медикаменти. Тогава доктор Георгиев осъди нейното държание, потвърждавайки че въобще не е подозирал какво може да прави тя. Днес е доста забавно какъв ще е коментарът на досегашния болничен шеф, дали още веднъж не е осведомен с това, което твърди кметът Стоянов за дейностите на основния му счетоводител. "

Не е за поверие! Какво безочливо държание, каква безпардонна кражба, която доста елементарно може да бъде разкрита, разясняват в бялата колегия. Според осведомени от екипа "Стоянов " занапред ще излизат доста "интересни неща " за тази болница, която е доведена съвсем до банкрут, само че имаме уверението на градоначалника, че болничното заведение ще бъде поддържана от общината и няма да бъде направено нищо, което да попречи на болните и работещите в нея. Кметът Стоянов вкарва резултатите от инспекцията, открити дотук, в прокуратурата.
Петя Иванова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР