Лекари и медицински сестри от МБАЛ Свети Мина се събраха

...
Лекари и медицински сестри от МБАЛ Свети Мина се събраха
Коментари Харесай

Лекари от Св. Мина протестираха, искат по-високи заплати

Лекари и медицински сестри от МБАЛ " Свети Мина " се събраха на митинг пред община Пловдив. Те настояха локалната администрация, която е притежател на болничното заведение да се ангажира по-активно с неговото финансово излекуване и да им бъдат нараснали заплатите. Медицинските сестри споделиха, че не са съгласни повече да работят за месечни хонорари от 540 лв. и упорстват за тяхното нарастване на 700 лв.. От управлението на здравното заведение им оферират 600 лв.. 30 от тях подадоха заявки за овакантяване при започване на месец януари. Предизвестията им изтичат на 7 февруари в случай че дотогава не се откри решение някои от отделенията на здравното заведение може като Кардиологичното, Детското и Хирургичното отделения могат са останат без личен състав.

Началникът на Кардиологичното поделение доктор Цветан Деведжиев показа, че в случай че не се вземат ограничения от ръководещите МБАЛ " Свети Мина " ще банкрутира. Той сподели писмо от 2012 година от тогавашния ръководител на Районната гилдия на БЛС в Пловдив доктор Георги Кръстев до регионалния шеф с молба властта да направи сериозен разбор на тежкото състояние на болничното заведение и да вземе ограничения за нейното излизане от рецесията.

" От тогава нищо не е направено. Надявам се най-сетне гласа ни да бъде чут. Ето, в моето поделение двама от лекарите желаят да изоставен поради дребните заплати, които получават, съобщи доктор Цветан Деведжиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР