Лекари алармират, че възприемането на морбили като обикновено заболяване е

...
Лекари алармират, че възприемането на морбили като обикновено заболяване е
Коментари Харесай

Великобритания се бори с повишен риск от заразяване на деца с морбили

Лекари сигнализират, че възприемането на морбили като нормално заболяване е сериозна неточност. Самодоволството може да е рисково и води до спад на имунизациите, които би трябвало да предпазят децата. Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство твърди, че е належащо 95% равнище на имунизация измежду детското население, с цел да се предотврати разпространяването на инфекциозното заболяване, само че в този момент равнищата са отбелязали внезапен спад. Морбили е мощно заразна, едно болно дете може да болести сред 12 и 15 други деца.Именно по тази причина майките водят децата си да получат тройна ваксина против морбили, заушка и рубеола.
Смятам, че е извънредно значимо да получим имунизацията. Трябва да сме сигурни, че децата ни са предпазени. Не знам по какъв начин и по кое време могат да се заразят, а да бъдеш имунизиран значи, че ще си спестиш доста терзания и паники. Ако нещо се случи, би имало пагубни последствия.
Виктория Гудчайлд – майка, която поддържа тройната MMR ваксина

Медици считат, че имунитетът от двойна доза ваксина е най-ефективен, в случай че тя се сложи през първите 12 месеца и по-късно още веднъж на възраст 3 години и 4 месеца, преди детето да тръгне на детска градина.Най-голямото огнище на морбили е в региона на Уест Мидландс в Обединеното кралство. Само за тази година е имало 245 доказани случая в Англия, като 71% са били в Уест Мидландс и 13 на 100 – в Лондон. Здравните служби считат, че рискът да избухне цялостно огнище в столицата е сериозен.Затова морбили никога не би трябвало да се подценява като капацитет на развиване.
Не е като да имаш простуда или кашлица. Морбили може да докара до в действителност съществени затруднения. При всяко едно от 5 до едно на 20 деца може да настъпят затруднения – пневмония, сериозна зараза на белите дробове, менингит. Това може да докара до банкет в болница. Някои деца са попадали в интензивни отделения в предишното. В някои случаи може да приключи даже със гибел. Ефективен метод да предотвратим всичко това е приемането на две дози MMR ваксина.
доктор Техсин Хан – консултант за имунизациите към Националната здравна работа

Агенцията за здравна сигурност пресмята, че единствено в Лондон може да има сред 60 и 110 000 случая на морбили. Изчисленията се базират на имунизационното покритие и моделите на зародилите огнища на заболяването в предишното.Експертите споделят, че в случай че равнището на имунизация остане към 50 %, рискът от разпространяване на заболяването нараства.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР