Лекар в клиниката Бетел в германския град Билефелд упоява и

...
Лекар в клиниката Бетел в германския град Билефелд упоява и
Коментари Харесай

Жертви на изнасилване, които разбират 2 години по-късно. Какво се е случило в Билефелд?


Лекар в клиниката " Бетел " в немския град Билефелд упоява и изнасилва десетки дами. Някои от тях схващат, че това им се е случило, цели 2 години по-късно. Има ли още жертви, които не знаят?

Соня М. и Ясмин Г. (имената са променени) са били настанени в една и съща стая като пациенти на протестантската клиника " Бетел " в град Билефелд в края на 2019 година. Чак през тази година двете дами са шокирани от разобличаване за престоя си в болничното заведение - били са упоени и изнасилени няколко пъти от помощник-лекар в клиниката. Това ги прави жертви на едни от най-големите серийни изнасилвания в, които занимават правосъдната система и обществеността към този момент повече от две години.

Прокуратурата в Билефелд не желае да информира жертвите

Между февруари 2019 година и април 2020 година помощник-лекарят Филип Г. е, немски град в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Заснемал е своите дейности с мобилния си телефон. Едва когато през есента на 2020 година проверяващите намират в жилището му хард диск, съдържащ видеоклипове и лист с имена на дами, причинителят е задържан. Малко по-късно, той се самоубива в следствения арест. След това локалната прокуратура приключва следствието и взима решение да не осведоми доста от дамите,

Решението е взето, макар че аутопсията на Филип Г. демонстрира, че е бил притежател на венерически болести, в това число и на бактерията  " mycoplasma genitalium ". Предполага се, че в случай че не се лекува, тя може да докара до прибързано раждане при бременност и неплодородие.
Редакцията предлага
Жертвите винят прокуратурата в Билефелд. " Ако ме бяха уведомили по-рано, нямаше да изпитвам болка в продължение на съвсем две години ", споделя Ясмин К. Тя страда от същите венерически болести, които били открити при Филип Г. Има няколко кисти на матката, като може да се наложи и цялостно премахване.

Бившият министър на правораздаването на провинция Шварцвалд Петер Бизенбах от ХДС взема решение да възобнови делото и да го съобщи на прокуратурата в Дуисбург. Благодарение на него Ясмин К. е научава какво се е случило с нея.

" Да не се осведомят жертвите е било неточност "

" Решението да не се осведомят засегнатите лица е било неправилно през цялото време. А когато се оказва, че е имало и опасност за здравето, това става и нелегално. Засегнатите лица са имали правото да бъдат осведомени ", казва Бизенбах пред АРД. Преди това, по тъжба на юристите на засегнатите лица, висшестоящата основна прокуратура в Хам също е взела решение за преустановяване на следствията.

Бизенбах и министерството му се намесват като висша инстанция. Според него основната прокуратура е взела преждевременно решение. " Възникна съмнението, че евентуално не всички подходи на следствието и не всички известни обстоятелства са били обективно преценени един по отношение на различен ", обяснява още той. 

29 дами са били осведомени, че са изнасилени в клиниката

Прокуратурата в Дуисбург, която сега води следствието, удостовери, че е уведомила 29-те дами, които са били от Филип Г. в клиниката, някои от тях неведнъж. Това обаче към момента не значи, че всички, с които Филип Г. е злоупотребявал полово, знаят какво се е случило. Твърди се, че той е работил по същия метод и в персоналния си живот.

Според информация на проверяващите видеофайловете на причинителя демонстрират, че още от 2014 година. 

Трицифрен брой на жертвите?

Според разследващите броят на жертвите сред 2014 и 2019 година може да е бил трицифрен. Твърди се, че от 2013 година причинителят е водил лист, в който са налични имената на 80 разнообразни дами. Всичко това е било разполагаем на прокуратурата в Билефелд, само че явно чак в този момент е подложено на по-всеобхватна оценка от прокуратурата в Дуисбург.

Попитани на какъв стадий се намира следствието, от обвиняването в Дуисбург отговарят следното: " Все още се води следствие дали умрелият е направил закононарушения и отвън болничното заведение. Поради това сега към момента не е ясно дали има други вероятно потърпевши страни и в случай че има, какъв брой са те. " Това значи, че е разумно да има още доста жертви на серийния изнасилвач, които не знаят какво се е случило с тях.

***

Вижте и това видео от нашия списък: 
" Веднага разбрах, че това тук е пъкъл ": някогашни пандизчии от Синцзян описват
 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР