Лекар в Белгия е заподозрян за издаване на около 2000

...
Лекар в Белгия е заподозрян за издаване на около 2000
Коментари Харесай

Белгийски лекар издал близо 2000 фалшиви COVID сертификати

Лекар в Белгия е обвинен за издаване на към 2000 подправени документа за имунизация против COVID-19.Регионалният здравен министър на Валония Кристи Мореал съобщи, че измамите са необятно публикувани в региона, а евентуално ги има и в други елементи на Белгия.

Разследване на здравните управляващи е разкрило измамите, откакто са били открити несъответствия в датата и мястото, посочени в издадените от лекаря документи. Въпросните документи са оповестени за невалидни, а лекарят ще бъде съден за подправяне и машинация и може да бъде осъден със затвор.

Хората, облагодетелствали се от подправените документи, също ще бъдат разследвани. Междувременно в прилежаща Франция доктор от региона на Париж е обвинен, че е подал минимум 220 подправени здравни пропуща по 1000 евро.

Медикът бе задържан, както и негови хипотетични съучастници - брачната половинка му и 49-годишен мъж, както и двайсетина купувачи на подправения документ. Според полицейски източник в страната е необичайност доктор да продава имитации. Обикновено схемите за подправени Коронавирус документи били разработвани от хора във имунизационните центрове и от киберпирати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР