Лекар, прегледал американски и канадски дипломати, работещи в Куба, ги

...
Лекар, прегледал американски и канадски дипломати, работещи в Куба, ги
Коментари Харесай

Какви странни инциденти ставали с американски дипломати в Куба?

Лекар, прегледал американски и канадски дипломати, работещи в Куба, ги диагностицира с леки мозъчни контузии и увреждания на централната нервна система, съобщи Ройтерс, като се базира на информация на телевизия Си Би Ес Нюз.
 
Дипломатите се бяха оплакали от разнообразни признаци, като загуба на слуха, гадене, главоболие и нарушаване на равновесието откакто претърпяха нещо, което бе несъмнено като " произшествия " от американски представители, станали в края на 2016 година
 
Официални представители ревизират дали те не са станали жертва на някаква форма на звукова офанзива, ориентирана към домовете им. Си Би Ес оповестява, като се базира на източник, осведомен със случая, че случаите траяли да се случват на острова и даже някои американски дипломати са съкратили задачите си там. Държавният департамент не е дал отговор на запитвания по въпроса на Си Би Ес.
 
По-рано този месец той сподели, че прочут брой американци, работещи в Куба, са се върнали в Съединени американски щати по медицински аргументи, които не били животозастрашаващи.
 
Преди две седмици говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт сподели, че ведомството й научило за " произшествия " в посолството на Съединени американски щати в Хавана през втората половина на предходната година. Тя сподели, че източникът или повода за случаите е незнаен, само че те са предизвикали разнообразни физически признаци на американски държавни чиновници.
 
Няколко американски жители в посолството бяха евакуирани в Съединени американски щати през последните шест месеца за лекуване поради разнообразни недоволства. Съединени американски щати експулсираха двама кубински дипломати поради случаите. Куба сподели, че проверява американските изказвания, само че акцентира, че в никакъв случай няма да разреши кубинската територия да бъде употребена за каквото и да е било деяние против упълномощени дипломати или техните фамилии.
 
Американски доктор е посетил Хавана, с цел да направи оценка на здравословното положение на чиновниците на американското посолство, оповестява Си Би Ес нюз.
 
Медията оповестява също, че доктор, който е проучил данните от прегледите на оплакалите се чиновници, е предизвестил за опасности за здравето при бъдещо излагане на източника или на повода за случаите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР