Лекар, отличен през 2012 година, продава наградата си в знак

...
Лекар, отличен през 2012 година, продава наградата си в знак
Коментари Харесай

Най-добрият ни медик за 2012 г. продава наградата си, причината е шокираща

 Лекар, отличен през 2012 година, продава премията си в символ на митинг. Причината за недоволството му – медикът работи на първа линия в битката с COVID-19, а получава като заплащане под 900 лв.. Лекарят изпрати писмо до здравния министър, в което изяснява постъпката си. Той написа, че продава за 638 лв. и 24 стотинки грамотата, получена за лечението на засегнатите от атентата в Сарафово, тъй като тъкмо толкоз е дупката в фамилния му бюджет за месеца.

Пред bTV медикът изясни, че работи в Пета градска болница и се грижи за болните от ковид. Твърди, че не е получил нито лев бонус за това. В Пловдив здравният министър сподели, че не е осведомен с писмото на своя сътрудник, само че и не може да разяснява заплатите в общински лечебни заведения. " Получавам 830 лв. чисто, а работя в огромна софийска болница – Пета градска, и не ни заплаща парите за Коронавирус. Всичките ни сътрудници, 95%, които работят в други лечебни заведения, работят при тези условия, и е съветска рулетка дали ще получим тези пари “, съобщи доктор Димитър Кехайов.

" Със сигурност е тъжно. Затова ви споделям, че политиката, която сме подхванали, е увеличението на приходите на всички медицински лица, и на всички лекари и медицински сестри по лечебните заведения, като сме нараснали прихода с над 10% в лечебните заведения “, съобщи министърът на опазването на здравето. Здравният министър беше на посещаване в Пловдив, с цел да ревизира по какъв начин се съблюдават противоепидемичните ограничения. Той участва на съвещание на медицинския щаб, при влизането в постройката бе замерян с яйца от протестиращи. Двама души бяха арестувани след " яйчената акция ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР