Лекар от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в София

...
Лекар от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в София
Коментари Харесай

Почина спешен лекар, заразен с коронавирус при спасяването на пациент

Лекар от Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) в София е умрял, откакто се е заразил от пациент с Covid-19 до момента в който го е реанимирал при превозването към болница. Починалият доктор е доктор Юлиян Стамов от столичния незабавен център.

“С болежка и огорчение посрещнахме новината за гибелта на нашия сътрудник. В разцвета на силите си доктор Стамов ни напусна, след реанимация на тежко болен пациент с Covid. За голямо страдание още веднъж незабавен доктор от ЦСМП –София изгуби борбата за живот “, споделиха от Българския лекарски съюз и показаха съболезнования към околните на умрелия доктор.

Това е втори смъртен случай на доктор от столичната Спешна помощ след този на доктор Нели Пандова, която умря при започване на май.

“За страдание тази заран умря втори наш сътрудник от ковид. Той лежа в “Пирогов “. Наложи се да транспортира човек в тежко положение с Covid-19 до болница. Наложила се е и реанимация и очевидно тогава, макар защитните ограничения, е станало заразяването. Някъде след към седмица той разви признаци на болестта и беше признат в болница. Интубираха го оня ден и за жалост тази заран умря “, описа пред Mediapool представителят на незабавния център Катя Сунгарска.

“Млад наш доктор, в разцвета на силите си, състезател, поддържаше се “, разказа тя умрелият доктор Стамов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР