Лекар от Спешна помощ в Пловдив е дал положителна проба

...
Лекар от Спешна помощ в Пловдив е дал положителна проба
Коментари Харесай

Лекар от Спешна помощ в Пловдив е с коронавирус

Лекар от Спешна помощ в Пловдив е дал позитивна проба за COVID-19. Започва незабавно тестване на всички 110 медици от звеното в града под тепетата. Издирва се пациентът, който е заразил докторът. Здравните управляващи ще търсят и хората, които медикът е посетил в домовете им, съобщи Нова телевизия.
Заболелият е настанен в Транспортната болница. Хубавото в тази ситуация е, че той не е бил на работа скоро.
Първите признаци лекарят усетил по време на дежурство. След като посетил 8 адреса, незабавно бил освободен от работа и се самоизолирал.
„ Някъде преди 13-14 дни може би е бил контактен с някой, който е притежател на вируса. Не е пътувал в чужбина “, изясни Димитър Христозов, зам.-директорът на Спешна помощ – Пловдив.
„ Ще има всеобщо тестване, с цел да осигурим спокойствието на лекарите, работещи в Спешна помощ. Категорично смятам, че компромис в тази сфера не би трябвало да се прави “, сподели регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева.
„ Разделили сме ги в две групи. 55 индивида ще минат през днешния ден, а другите 55 индивида ще бъдат тествани на следващия ден “, сподели Илиан Дойков, шеф на УМБАЛ “Каспела “ – Пловдив.
Доктор Евгени Павлов, който от четири години работи в Спешната помощ, споделя, че рискът става все по-голям. За това към този момент при всяко посещаване на пациент първото нещо е да премерят температурата му, без значение недоволствата му.
„ Невинаги хората подават вярна информация за недоволствата си. Случва се да отидем на адрес поради високо кръвно или болки в кръста, а се оказва, че са фибрилни. Това е рискът сега. Не държат връзка с персоналните лекари и се обаждат непосредствено на нас “, разясни Павлов.
Извънредната обстановка няма да наруши графикът на Спешната помощ и всички лекари ще продължат да работят. От няколко дни им оказват помощ и доброволци.
Още: НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 27 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР