Лекар от Пловдив получи втора оправдателна присъда за убийство на

...
Лекар от Пловдив получи втора оправдателна присъда за убийство на
Коментари Харесай

Пловдивският лекар, застрелял крадец, получи втора оправдателна присъда

Лекар от Пловдив получи втора оправдателна присъда за ликвидиране на апаш, влезнал в работилницата му през март 2018 година След като делото беше върнато за доразследване от апелативните магистрати, Окръжният съд още веднъж постанови, че лекар Иван Димитров е почтен, макар, че е ранил смъртоносно причинителя на голям брой обири Георги Джевизов. Медикът обаче получи 2-годишна условна присъда поради нелегално владеене на револвер.

През нощта на 1-ви против 2-ри март 2018-та година Георги Джевизов, по прякор Жоро Плъха, разрушава две порти и влиза в работилницата на доктор Иван Димитров. Рентгенологът слиза от жилището си, носейки нелегално притежаван револвер. В последвалата битка крадецът хвърля два ножа, лекарят дава отговор с изстрели.

Тялото на Георги Джевизов беше открито часове по-късно, на 100 метра от къщата на лекаря. В хода на следствието стана ясно, че по време на кражбата Джевизов е бил дрогиран и нападателен.

Иван Димитров беше арестуван за ликвидиране, а карцерът му преди 3 години и половина провокира цивилен митинги. Хората упорстваха лекарят да бъде освободен, тъй като се е отбранявал.

Днес, втората му оправдателна присъда, майката на жертвата одобри с отчаяние.

Как е оневинен бе, може ли по този начин да е оневинен, да го убие пък и оневинен да стане. Д-р Димитров доста пари дава, сподели Златка Атанасова.

Участници в митингите в отбрана на доктор Димитров считат, че решението е заслужено и ще запази един доктор с добра известност.

За мен той е прелестен човек, угодлив, трудолюбив, сподели Анастасия Атанасова.

От прокуратурата упорстват за неоправдателна присъда. Адвокатите на фамилията на жертвата също мислят да апелират.

Тук няма разнобой сред нас. Единствената разлика беше в метода на изтърпяване на наказването – прокурорът твърдеше, че би трябвало да бъде условно. Аз твърдях, че би трябвало да бъде дейно, сподели Красимир Елдъров, бранител на фамилията на Георги Джевизов.

Д-р Димитров получи условна присъда от две години за владеене на нелегално оръжие.

Репортер: Димитър Димитров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР