Лекар от онкологичната болница в Благоевград е с коронавирус десет

...
Лекар от онкологичната болница в Благоевград е с коронавирус десет
Коментари Харесай

Лекар заболя от COVID-19 след първата доза ваксина

Лекар от онкологичната болница в Благоевград е с ковид 10 дни след слагане на първата доза от имунизацията против Коронавирус.

" Колегата е бил в инкубационен интервал, не се е усетил, не е имал никакви признаци. Направихме имунизацията и по-късно прояви признаци, съгласно мен повода не е имунизацията ", заяви пред БНР шефът на лечебното заведение доктор Георги Георгиев. Преди имунизацията не са правени антигенни проби.

В тази болница петима медици са инфектирани с ковид. Само 15% от личния състав са се имунизирали против ковид.

Медиците са разбрали, че са инфектирани, откакто са открити признаци. Двама лекари от реанимацията и един от онкологично поделение и две медицински сестри са инфектирани.

В момента тримата заболели лекари са настанени в Covid отделението на онкологичната болница. За в този момент положението им не е тежко.

20 са имунизираните до този миг медици и чиновници в общинската онкологична болничното заведение в Благоевград, което е по-малко от 15%. Едно от обясненията е, че множеството от тях са прекарали ковид.

" Стават такива галимации в онкологията, че май почти не остана човек, който да не е имал проблем при срещата с ковид ", добави доктор Георгиев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР