Лекар от хирургично отделение в добричка болница предстои да бъде

...
Лекар от хирургично отделение в добричка болница предстои да бъде
Коментари Харесай

Спипаха хирург от болницата в Добрич, разпространявал порно с деца по време на нощните си дежурства

Лекар от хирургично поделение в добричка болница следва да бъде притеглен към наказателна отговорност за разпространяване на материали със полова употреба на деца. Д-р Артур П. е бил арестуван рано тази заран в дома си от чиновници на бранш „ БОП “ в Добрич към Групово дело на БОП в Министерство на вътрешните работи, откакто е засечен да популяризира нецензурен материали от болничното заведение, в която работи по време на нощни наряди.

Районната прокуратура в Добрич към този момент го е привлякла към наказателна отговорност по досъдебно произвеждане, формирано за закононарушение по член 159, алинея 4, по отношение на алинея 2 от Наказателен кодекс, осъществено като продължавано действие.

Престъпната активност на хирурга е била открита от отдел „ Киберпрестъпност “ в Групово дело БОП, откакто е засечен IP-адрес, от който се теглят и популяризират файлове, представляващи полова употреба на деца, някои от които на забележима възраст под 14 години. IP-адресът се оказва на поделение в добричка болница. По работните графици в отделението, лист на лицата с достъп до Wi-Fi-мрежата на болничното поделение е открит като причинител доктор П.

Съдят мъж, разпространявал порно с деца

Престъплението е осъществявано в интервала от 2 октомври 2019 до 29 февруари тази година посредством интернет, като лекарят употребявал електронна система, посредством която популяризирал нецензурен материали с размер над 16 терабайта. При претършуване в дома му и в служебния му кабинет в добричката болница са конфискувани 3 преносимия компютър. На тях проверяващите са открили 1,21 терабайта изтеглени нецензурен материали и публикувани над 16 терабайта.

Лекарят, който е с двойно поданство, е от девет години в България. Районната прокуратура в Добрич му е наложила възбрана да напуща страната и му е наложила парична гаранция в размер на 1000 лв., оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР