Лекар от Джорджия обезглави бебе, използвайки „прекомерна сила“ при раждането

...
Лекар обезглави бебе на жена по време на кошмарно“ раждане
Коментари Харесай

Лекар обезглави бебе на жена по време на „кошмарно“ раждане в Джорджия, се твърди в съдебно дело.

Д-р Трейси Сейнт Джулиан е съдена за груба небрежност от Джесика Рос и Тревеон Тейлър, чийто син почина в южната регионална болница по време на сложно раждане.

Няколко медицински сестри също са съдени за укриване на инцидента.

Адвокат твърди, че д-р Сейнт Джулиан също е бил насилствено с бебето по време на раждането.

„Когато утробата беше отворена, краката излязоха, тялото излезе и нямаше глава“, каза адвокат Родерик Едмънд, който представлява родителите. , и също е лекар. Той твърди, че д-р Сейнт Джулиан е приложил "абсурдно прекомерна сила" към бебето.

„Д-р Сейнт Джулиан влезе и тя, докато се опитваше да роди бебето, дръпна толкова силно главата и врата на бебето и ги манипулира толкова твърди, че костите на черепа, лицето и шията на бебето бяха счупени."

Г-жа Рос и г-н Тейлър, и двамата на 21 години, присъстваха на пресконференция в сряда в Атланта, където техните адвокати обявиха делото срещу д-р Сейнт Джулиан и Южния регионален медицински център, болница в Ривърдейл.

"Те бяха толкова развълнувани от раждането на първото им дете", добави адвокат Кори Линч. „За съжаление, техните мечти и надежди се превърнаха в кошмар, който беше прикрит от Южния регионален медицински център.“

Съдебната медицинска служба и полицията на окръг Клейтън разследват случай, за който са уведомени на 13 юли, въпреки че смъртта е настъпила на 9 юли.

Според изявлението на адвоката д-р Сейнт Джулиан се е опитал да роди бебето вагинално, използвайки различни методи, включително „прилагане на тяга към главата на бебето“.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Бебето не можа да бъде родено вагинално поради раменна дистокия, при която раменете на бебето засядат в родовия канал.

Д-р Сейнт Джулиан, сертифициран акушер-гинеколог, не е пристъпил към раждане с цезарово сечение в подходящия момент, както беше поискано от двойката, се казва в делото.

Г-н Линч твърди подробно мерките, които персоналът е предприел, за да прикрие ужасния инцидент, включително увиване на тялото на бебето в одеяло и подпиране на главата му, за да изглежда, че все още е закрепено.

Той твърди, че медицинският персонал не е докладвал за инцидента.

Двойката само разбра какво се е случило на сина им, докато се подреждат в крематориума, четири дни след смъртта му, според делото. болницата, каза, че неговите „искрени мисли и молитви са със семейството и всички, засегнати от това трагично събитие“. качествена грижа за всеки един пациент и тази загуба е сърцераздирателна“, казаха от болницата.

Той добави, че д-р Сейнт Джулиан не е бил служител на болницата и тя е „предприела съответните стъпки в отговор на тази неприятна ситуация“.

Искът твърди груба небрежност, измама и умишлено причиняване на емоционален стрес. Той търси неуточнени компенсаторни щети, в допълнение към покриването на разходите за погребението на бебето на стойност 10 000 долара.

Адвокатите на двойката казаха, че делото подчертава по-високите нива на детска смъртност за черни жени.

BBC се свърза с офиса на д-р Сейнт Джулиан за коментар.

Д-р Сейнт Джулиан все още не е подала своята защита и не е публикувала публичен коментар по случая.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР