Лекар, обвинен от Районната прокуратура в Добрич за държане на

...
Лекар, обвинен от Районната прокуратура в Добрич за държане на
Коментари Харесай

Съдът наложи 3000 лв. глоба на лекар за държане на порнографски материали

Лекар, упрекнат от Районната прокуратура в Добрич за държане на нецензурен материали, ще заплати 3000 лв. санкция. Административното наказване на 52-годишния А.П. е наложено от Районния съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

За основаването на порнографските материали са употребявани лица, които наподобяват ненавършили 18 години, прецизират от държавното обвнинение.

Разследването на случая стартира след мониторинг със профилирани софтуерни стратегии, които непрекъснато управляват разнообразни мрежи, употребявани от консуматори от целия свят за обмяна на файлове. Така е бил засечен консуматор от българското интернет пространство, който разпространявал файлове, разпознати от базата данни като детска полова употреба. По случая през 2020 година е формирано досъдебно произвеждане, разясняват от държавното обвиняване.

В хода на следствието излиза наяве, че причинител на незаконните дейности е А.П. - лекар-специализант в хирургичното поделение на Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Добрич. В паметта на три портативни компютъра, благосъстоятелност на обвинения, са открити общо 8456 броя фото- и видеофайлове, които са квалифицирани като нецензурен материали, показват от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Наказателният кодекс планува за действието " отнемане от независимост " до една година и санкция до 2000 лв.. Предвид чистото правосъдно минало на лекаря и обстоятелството, че не е предизвикал имуществени вреди, Районната прокуратура е внесла в съда предложение за освобождението му от наказателна отговорност и налагане на административно наказване, допълват от държавното обвиняване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР