Лекар невролог в Иран предупреди, че 25 пациенти с COVID-19

...
Лекар невролог в Иран предупреди, че 25 пациенти с COVID-19
Коментари Харесай

Коронавирусът предизвиква и инсулт, предупредиха лекари в Иран

Лекар невролог в Иран предизвести, че 25 пациенти с COVID-19 в една болница са получили инсулт, което демонстрира, че вирусът играе роля в развиването на кръвни съсиреци., оповестява " Радио Фарда ".

Доктор Фарзад Ашрафи, който работи в болница в Тайриш, в северната част на иранската столица Техеран, съобщи пред новинарски канал на локална телевизия, че близо половината от тези пациенти са на възраст под петдесет години.

Според Ашрафи има 1700 пациенти с COVID-19 в болничното заведение в Тайриш.

Асоциация на лекарите в Иран, занимаваща се с инсулти, разгласи нарастване на броя на инсултите в лечебните заведения неотдавна. Иран има повече от 100 000 доказани случаи на ковид.

Говорителят на иранското министерство на опазването на здравето Киануш Джаханпур също сподели предходната седмица, че здравните чиновници са получавали известия за " тромботични мозъчни офанзиви измежду някои пациенти с COVID-19 ".

В международните медии, от предишния месец има известия за това събитие. Някои лекари споделят, че може да има вирусна причина за образуването на кръвни съсиреци измежду пациенти, потърпевши от ковид.

Австралийската ЕйБиСи също оповестява за такива случаи. Томас Оксли, австралийски доктор, който в този момент е в нюйоркската болница Mt Sinai, сподели на мрежата, че здравната просвета евентуално " е разкрила нов механизъм на инсулт ".

Д-р Оксли разяснява, че вирусът може да взаимодейства със стените на кръвоносните съдове и бързо да развива кръвни съсиреци. Той прибавя, че това " е нещо в действителност ново в медицината ".

Иранските здравни чиновници не са разгласили никакви изчерпателни данни за сходни случаи, с изключение на отчета на болничното заведение в Тайриш.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР