Лекар невролог в Иран предупреди, че 25 пациенти с COVID-19

...
Лекар невролог в Иран предупреди, че 25 пациенти с COVID-19
Коментари Харесай

Коронавирусът предизвиква и инсулт, предупредиха лекари в Иран

Лекар невролог в Иран предизвести, че 25 пациенти с COVID-19 в една болница са получили инсулт , което демонстрира, че вирусът играе роля в развиването на кръвни съсиреци ., оповестява " Радио Фарда ".

Доктор Фарзад Ашрафи, който работи в болница в Тайриш, в северната част на иранската столица Техеран, съобщи пред новинарски канал на локална телевизия, че близо половината от тези пациенти са на възраст под петдесет години .

Според Ашрафи има 1700 пациенти с COVID-19 в болничното заведение в Тайриш .

Асоциация на лекарите в Иран, занимаваща се с инсулти, разгласи нарастване на броя на инсултите в лечебните заведения неотдавна. Иран има повече от 100 000 доказани случаи на ковид .

Говорителят на иранското министерство на опазването на здравето Киануш Джаханпур също сподели предходната седмица, че здравните чиновници са получавали известия за " тромботични мозъчни офанзиви измежду някои пациенти с COVID-19 ".

В международните медии, от предишния месец има известия за това събитие . Някои лекари споделят, че може да има вирусна причина за образуването на кръвни съсиреци измежду пациенти, потърпевши от ковид.

Австралийската ЕйБиСи също оповестява за такива случаи . Томас Оксли, австралийски доктор, който в този момент е в нюйоркската болница Mt Sinai, сподели на мрежата, че здравната просвета евентуално " е разкрила нов механизъм на инсулт ".

Д-р Оксли разяснява, че вирусът може да взаимодейства със стените на кръвоносните съдове и бързо да развива кръвни съсиреци. Той прибавя, че това " е нещо в действителност ново в медицината ".

Иранските здравни чиновници не са разгласили никакви изчерпателни данни за сходни случаи, с изключение на отчета на болничното заведение в Тайриш.
 Коронавирус: В Съединени американски щати пробват да схванат синдром с аневризма и инсулт при деца
Коронавирус: В Съединени американски щати пробват да схванат синдром с аневризма и инсулт при деца

Поразява разнообразни органи, сърдечната функционалност и сърдечните артерии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР