Лекар, който работи в САЩ, обвини колегите си в „Пирогов“

...
Лекар, който работи в САЩ, обвини колегите си в „Пирогов“
Коментари Харесай

Синът на починалата след лекарска грешка Петя е в шок: Не може лекари в „Пирогов“ да са неопитни!

Лекар, който работи в Съединени американски щати, упрекна сътрудниците си в „ Пирогов “ и във ВМА, че са отговорни за гибелта на майка му. Майка ми беше в съвършено здраве, а си отиде след лекарска неточност, сподели доктор Людмил Лазаров в изявление за „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия по скайпа.
Днес или най-късно в понеделник се чака да излязат резултатите на Здравното министерство в „ Пирогов “ във връзка със зачестилите произшествия в болничното заведение. Повод за тях стана писмо на жена от София, чийто брачен партньор е бил препратен за лекуване в Александровска болница, където умрял. Медицинският екип бе уволнен, а сътрудниците им от болничното заведение през днешния ден излизат на митинг в тяхна отбрана.
Междувременно стана прочут още един случай, в който лекари от „ Пирогов “ са отпратили жена, което е довело до край.
„ Майка ми имаше болки в кръста седем дни преди този момент да се случи. Състоянието й се подобряваше, утежняваше “, споделя синът на умрялата 67-годишна Петя Илиева. По подигравка на ориста той самият е незабавен доктор в Америка.
„ Рязко нещата се трансформираха, когато тя пътуваше към Ловеч да види нейни другари. Оплакваше се от ужасни болки в гърба и стартира да се усеща доста слаба. Сестра ми и приятелят й взеха решение да я заведат в „ Пирогов “. Тръгнаха към 22 часа от Ловеч и дойдоха към 24 часа в болничното заведение. Майка ми е била с кръвно 80/40 и в шоково положение, а дежурната лекарка я карала да пие кола и кафе. Изпратили са я във ВМА. Колежката не е разпознала шоковото положение “, прибавя доктор Лазаров.
„ След като сестра ми ме уведоми за признаците, незабавно си купих билет за България. Шокът е сериозно положение, при което, в случай че на момента не се стартира интензивно лекуване, всяка изгубена минута може да съдбовна. За да се помогне на индивида, би трябвало незабавно да стартира да се лекува. Аз от хиляди километри разбрах защо става въпрос, а това е незабавен републикански център, в който би трябвало да работят експерти “, разяснява лекарят.
„ Дежурният във ВМА пък бе невролог и нямаше визия защо става въпрос. Обясних му, че би трябвало незабавно да я вкарат в шокова зала, да заловен централен венозен път, да стартират венозни вливания, лекуване с антибиотици, тъй като ще я изтърват. В залата обаче са я вкарали в 3:30 часа. Става въпрос за часове размотаване и по този начин се стига до неспособност да се помогне на майка ми “, споделя медикът.
„ Опитах се да приказвам и с интерниста. Той отхвърли. От обезсърчение на известие написах каква е диагнозата. Става въпрос за лекарска неточност. С каквато и компетентност да са лекарите, би трябвало да разпознаят тежкото положение “, прибавя доктор Лазаров.
„ Аз съм приключил медицина в София. Минал съм през тези институции и за мен те бяха като храм на науката. В потрес съм. Не мога да приема, че е допустимо сътрудници да изпратят човек в такова положение да пие кола и кафе. Всичко е документирано “, сподели още синът на умрялата Петя.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР