Лекар изтича километър за черния дроб на пациент, блокиран в

...
Лекар изтича километър за черния дроб на пациент, блокиран в
Коментари Харесай

Лекар изтича километър за черния дроб на пациент, блокиран в задръстване 

Лекар изтича километър за черния дроб на пациент, блокиран в запушване

Лекар в американския град Филаделфия, щата Пенсилвания, пробяга съвсем километър за черен дроб, блокиран от улично запушване, с цел да го трансплантира на пациент, заяви Fox 29.

Хирургът Адам Бодзин е трябвало да извърши на пациент трансплантация на черен дроб, само че открива, че колата, пренасяща органа, е заседнала в запушване. Пътищата към болничното заведение са били затворени поради маратона във Филаделфия, в който се присъединили хиляди бегачи. Тогава, облечен в бяла престилка и хирургическа защитна екипировка, Бодзин взема решение самичък да набави органа. Той пробяга съвсем километър, промушквайки се сред маратонци, с цел да стигне до черния му дроб, от който 66-годишният му пациент обезверено се нуждаеше.„ Помахах на служител на реда, преди да пресека маратонското трасе. За благополучие той се съгласи да ме вземе назад, в случай че взема черния дроб. Мисля, че хората ме гледаха необичайно, когато тичах с контейнера “, сподели хирургът.

Пациентът Чарлз Роу, който беше подготвен за интервенция същия ден, научи за невероятната безрезервност на хирурга едвам след сполучливия свършек на интервенцията. " Той е страховит. Той в действителност е необикновен доктор. Той надмина себе си при осъществяване на отговорностите си “, сподели мъжът.

По-рано беше обявено, че след трансплантация на органи новозеландката Джесика Елена запазила остарялото си сърце и го държала в найлонов плик. Тя желала да подари сърцето си и черния дроб на теоретичен университет, само че откривателите взеха единствено дребна част и й върнаха останалото.

Glasnews. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР