Лекар е най-привлекателната професия у нас. Най-слаб интерес има към

...
Лекар е най-привлекателната професия у нас. Най-слаб интерес има към
Коментари Харесай

Лекар е най-желаната професия

Лекар е най-привлекателната специалност у нас. Най-слаб интерес има към " локомотивен ватман ". Това демонстрира изследване на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). То е направено по отношение на осъществяването на европроект за над 2.3 млн. лева, от които безвъзмездната помощ възлиза на близо 1.5 млн. лева

Професията „ доктор ” заема първо място измежду 16 проучени специалности.

В машиностроителния бранш най-привлекателна се оказва специалността „ машинен инженер ”. При бранш „ Електроника и електротехника ” с най-висока оценка е специалността „ електроинженер ”.

„ Локомотивен ватман ” е минимум харесваната специалност от „ Транспорт и логистика ”. Там желаните са „ самолетен водач ” и „ водач на тежкотоварен автомобил ”.

От бранш „ Медицина и услуги за хубост и здраве ” желани специалности са „ акушерка ” и „ здравна сестра ”, а с най-нисък рейтинг - „ лаборант ”.

Целта на плана е да сътвори пилотен модел за решение на един от главните проблеми на пазара на труда през последните 15 години - неналичието на квалифицирана работна ръка за основни за българската стопанска система сфери.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР