Лек срещу бактерии от билки можете да си направите сами.

...
Лек срещу бактерии от билки можете да си направите сами.
Коментари Харесай

Народни рецепти при бактерии

Лек против бактерии от билки можете да си извършите сами. Помага при респираторни инфекции.

През грипния сезон лекарските кабинети са цялостни с пациенти. А, може би е по-добре да опитате някои от лековете, които нашите баби са употребявали за лекуване на разнообразни заболявания.

Градинският чай е изключително добър при възпалено гърло, респираторни инфекции и инфекции на устната празнина.

Полезен е и при стомашни инфекции и чревни проблеми, а също по този начин оказва помощ за понижаване на температурата и болките в тялото, които се появяват при започване на простуда и грип. Арабите, сходно на китайците и римляните, вярвали, че градинският чай е ключът към дълголетието. Има антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства.

От друга страна, научно е потвърдено, че канелата може да убие множеството бактерии, даже и тези, които са резистентни към общоприетите антибиотици, а също по този начин оказва помощ и против ешерихия коли. Само една чаена лъжичка канела, съгласно проучванията, убива 99,5 % от тези бактерии за три дни при стайна температура. Така че няма да е неприятно да опитате най-малко някоя от тези предписания.

Ракия с култивиран чай

Накиснете към 250 г листа от култивиран чай в 1,5 л ракия, най-добре гроздова. Оставете да престои три седмици, прецедете и смесете с 1,5 кг безпристрастен акациев мед. Изсипете в стъклени бутилки и оставете да престои още три седмици. Разклащайте понякога и когато това време изтече, пийте по малко всеки ден.

Тинктура от култивиран чай за профилактика на болести

Вижте още: Ползи от содата и меда

Сложете 20 г нарязани листа от култивиран чай в 100 мл 70% етилов алкохол. Оставете да престои на топло за един месец. Прецедете и изсипете в бутилка. Добавяйте 10 до 15 капки смес в малко вода, сок или чай три пъти дневно. Забранено за бременни дами и деца!

Градински чай и канела против бронхит

Разтопете две супени лъжици захар, след което налейте половин литър мляко. Когато заври, свалете от котлона и прибавете една чаена лъжичка нарязани листа от култивиран чай и половин чаена лъжичка канела. Оставете този лек против бактерии да престои десетина минути, след което прецедете и пийте три пъти денем.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР