Лек спад в приходите от електронни винетки и тол такси

...
Лек спад в приходите от електронни винетки и тол такси
Коментари Харесай

Спад в приходите от тол такси и е- винетки

Лек спад в приходите от електронни винетки и тол такси за първото тримесечие на годината по отношение на същия интервал на 2021 година регистрира Националното тол ръководство.

Данните бяха показани по време на втората среща на работната група с представителите на Министерството на районното развиване и благоустройството и на превозвачите.

От началото на януари до края на март на тази година от винетки и от тол такси са събрани съвсем 133 млн. лева За първите три месеца на предходната година сумата е 137 млн. лева Постъпленията от е-винетки са 94 млн. лева, при над 101 млн. лева за миналата година. Известно покачване на приходите има от тол таксите. За първото тримесечие са събрани 38,8 млн. лева от транспортираните средства над 3,5 тона. През същия интервал на 2021 година постъпленията са били близо 36 млн. лева Най-много от приходите от тол такси – над 37 млн. лева т.г. са от колите над 12 тона. Автобусите са заплатили тол такси в размер на 332 хиляди лева Данните са от построените 300 камери и контролни точки на тол системата по републиканската пътна мрежа. 42% от тях засичат трафика по второкласните пътища, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР