Лек спад на подкрепата спрямо Продължаваме промяната (19.6% сред гласуващите),

...
Лек спад на подкрепата спрямо Продължаваме промяната (19.6% сред гласуващите),
Коментари Харесай

На старта - ПП изостава от ГЕРБ, оспорвано трето място

Лек спад на поддръжката по отношение на " Продължаваме промяната " (19.6% измежду гласуващите), регистрира социологическа организация " Тренд " в последното си изследване, данните от които популяризира на старта на предизборната акция. Самото изследване на публичното мнение е направено сред 15 и 22 август 2022 година

Поради този спад обаче преднината на ГЕРБ (24.4% от гласуващите) е към този момент близо 5%.

Силно оспорвана е третата позиция сред Движение за права и свободи (10.6%) и Възраждане (10.3%). Гласовете от чужбина за двете обединения евентуално ще се окажат решаващи при крайната класификация на самите избори.

На пета позиция се подрежда Българска социалистическа партия с 8.6% от гласуващите - по отношение на юли месец в проучването на Тренд социалистите бележат лека ерозия.

" Демократична България " този месец е събира поддръжка на 7.3% от гласуващите, до момента в който партията на Стефан Янев през август към този момент наподобява покрай парламентарната преграда с 4.5% измежду гласуващите.

И " ИТН " резервира шансове да влезе още веднъж в идващия парламент, въпреки и под ръба на парламентарната преграда - с 3.9%.

Много под бариерата от 4% остават групировката към Манолова (1.9%) и Вътрешна македонска революционна организация (1.2%).

61% от всички интервюирани желаят постоянно държавно управление непременно след предварителните парламентарни избори. Само 19% са тези, за които в случай че компромисите за постоянно държавно управление са прекомерно огромни, считат, че е по-добре да има още веднъж избори.

В изследването " Тренд " задават и отворен въпрос, на който всеки един от интервюираните лица може да уточни проблемите в струната сега.

Най-големият проблеми за българите са високите цени (40%) и енергийната рецесия (19%). Следващите два казуса в подредбата също са със обществена устременост - бедността (11%) и ниското възнаграждение на труда (9%), като с този дял е и казусът с -9%.

По отношение на служебното държавно управление отношението се дели на три почти равни дяла е разпределено отношението към новия длъжностен кабинет. 32% от всички интервюирани утвърждават държавното управление на Гълъб Донев. Най-позитивно към кабинета се отнасят симпатизантите на Българска социалистическа партия, " Български напредък " и " ИТН ". 34% от всички интервюирани показват негативно отношение към държавното управление, като последователите на ГЕРБ в най-голяма степен заявяват отрицателното си отношение. Високият % посочващи опцията " не знам / не мога да преценява " значително се дължи на късото време, в което служебният кабинет действа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР