Leica обяви – M11-P безогледален фотоапарат на стойност 9195 долара.

...
Leica обяви – M11-P безогледален фотоапарат на стойност 9195 долара.
Коментари Харесай

Leica представи безогледалния фотоапарат M11-P – първият в света фотоапарат с гаранция за автентични снимки

Leica разгласи – M11-P безогледален фотоапарат на стойност 9195 $. Това е първият в света фотоапарат с функционалност Leica Content Credentials, която изцяло подсигурява достоверността на фотосите от момента на снимането им досега на публикуването им.

С удостоверенията за наличие на Leica, изображенията могат да бъдат подписани благодарение на специфичен логаритъм, който подсигурява тяхната достоверност. Когато бъде задействан, M11-P вгражда криптиран автограф, подсилен от CAI-съвместим документ, в DNG Raw и JPG файлове, съдържащи името на фотографа, марката и модела на фотоапарата и EXIF данните на фотографията.

Можете също по този начин да добавите информация за направената фотография към описанието. Тази информация не може да бъде променяна и може да бъде тествана благодарение на принадлежности с отворен код, предоставени гратис от „ Инициативата за достоверност на наличието “ (CAI) – затова тази информация може да се употребява като доказателство за достоверността на фотографията. В допълнение към информацията за това дали обещано фотография е истинска или редактирана, може да се види историята на редактиране. По този метод фотографите могат да удостоверят достоверността на своите фотоси по време на целия развой – от снимането до публикуването им.

Удостоверенията не са предпазени, само че подправянето им ще бъде неотложно очевидно. Функцията се осъществя от специфичен чип за сигурност, който генерира подписан документ (данни за съдържанието) в метаданните на всяка фотография.

Иначе Leica M11-P е сходен по характерности на 60-мегапикселовия фотоапарат M11. Leica M11-P разполага със 60-мегапикселов CMOS датчик със задно осветление и технология за променлива тройна разграничителна дарба, с ISO сред 64 и 50 000, динамичен обсег до 15 стопа и запис на изображения с 14-битова дълбочина на цвета.

Както всички модели Leica P обаче, при него липсва иконата с алена точка, а вместо това има гравиран надпис Leica. Освен това вместо с Gorilla Glass LCD, дисплеят е предпазен от повреди със сапфирено стъкло и сходно на M11 Monochrom, той разполага с 256 GB вградена памет.

Фотоапаратът Leica M11-P ще се предлага и с нов обектив Summicron-M 28mm f/2 ASPH на цена от 5295 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР