Lego axes планират да правят тухли от рециклирани бутилки

...
Гигантът за играчки Lego се отказа от плановете си да
Коментари Харесай

Гигантът за играчки Lego се отказа от плановете си да прави своите тухли от рециклирани бутилки, като удар върху усилията му за намаляване на въглеродните емисии.

Компанията заяви през 2021 г., че има за цел да произвежда тухли, които не съдържат суров петрол в рамките на две години.

Но в понеделник компанията заяви, че е установила, че използването на новия материал не намалява въглеродните емисии.

Lego каза, че остава "напълно ангажирана" с правене на тухли от устойчиви материали.

В момента много от тухлите на Lego се правят с помощта на акрилонитрил бутадиен стирен (ABS), чиста пластмаса, произведена от суров нефт.

Ходът, за който беше съобщено за първи път във Financial Times, ще се разглежда като пречка след високопоставения натиск от страна на Lego да подобри своите екологични характеристики.

Както много други компании, Lego проучва алтернативни материали на пластмасата, тъй като устойчивостта става все по-важна за клиентите.

Едно от предизвикателствата беше намирането на материал, който е достатъчно издръжлив, за да издържи поколения.

През 2021 г. компанията заяви, че е разработила прототипни тухли, направени от бутилки от полиетилен терефталат (PET), с добавени някои други химикали.

Надеждата беше, че материалът би могъл да предложи алтернатива на тухлите на петролна основа.

Но Lego разкри, че след повече от две години тестове е установило, че използването на рециклиран PET не намалява въглеродните емисии.

В резултат на това той каза, че е "решил да не напредва" в производството на тухли от материала.

Той каза, че е в момента тества и разработва тухлички, направени от „разнообразие от алтернативни устойчиви материали“.

Нилс Кристиансен, главен изпълнителен директор на Lego, каза пред FT, че няма „магия материал", за да разреши предизвикателствата на фирмата пред устойчивостта.

"Тествахме стотици и стотици материали. Просто не беше възможно да се намери такъв материал“, каза той.

Говорител на компанията каза пред BBC: „Оставаме напълно ангажирани да правим LEGO тухли от устойчиви материали до 2032 г.

"Ние инвестираме повече от $1,2 милиарда в инициативи за устойчивост през четирите години до 2025 г. като част от нашите усилия за преход към повече устойчиви материали и да намалим нашите въглеродни емисии с 37% до 2032 г."

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР