Леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в Пирогов“ ще

...
Леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в Пирогов“ ще
Коментари Харесай

Пирогов намалява наполовина леглата за пациенти с COVID-19 

Леглата за лекуване на пациенти с COVID-19 в „ Пирогов “ ще бъдат понижени с 50%, тъй като напоследък част от тях остават празни. Това изясни в ефира на зам.-директорът на болничното заведение проф. Николай Габровски. По думите му намаляването на натиска на ковид е осезаемо. 

По мотив последната вълна на вируса, Габровски разяснява, че подмладяването на пациентите е реалност при английския вид. „ Ние научихме, че това е сложно заболяване. Но това, което най-вече засегна хората е, че ги накара да забавят лекуването на заболяванията, които си имат “, добави той. 

На въпрос дали работата на Националния действен щаб би трябвало да продължи и при служебното държавно управление, Габровски сподели, че това решение е напълно в ръцете на новия здравен министър. 

„ Много спорни отзиви бяха изказани във връзка с щаба. Моето разбиране е, че ръководството на рецесията беше доста положително. Имахме един добър баланс какъв брой да бъдем затворени, с цел да ограничим пандемията. Вече е въпрос на избор по какъв начин да се продължи “, сподели проф. Николай Габровски. 

Според него, най-важната задача пред служебния здравен министър е да се подсигури битката с пандемията в идващите няколко месеца, с цел да имаме естествена есен и зима. Той добави, че „ зелените коридори “ за имунизиране в „ Пирогов “ ще продължат. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР