Легла има достатъчно в болниците, хотелиерите също могат да предложат

...
Легла има достатъчно в болниците, хотелиерите също могат да предложат
Коментари Харесай

Стоян Пасев: 40% от медиците във Варна са минали през заразата или са болни в момента


" Легла има задоволително в лечебните заведения, хотелиерите също могат да предложат 2500 кревати, само че там няма кой да обслужва пациентите ", разяснява Пасев.

Тази заран във всички лечебни заведения в района е имало общо 30 свободни кревати. Ако броят на приетите в болница нарасне в някои здравни заведение процентът на леглата за пациенти с ковид може да бъде повишен на 35 % и даже на 50 %, защото във Варна няма опция да се дефинира " чиста болница " за пациенти без Ковид.  

За децата на медици и служители на реда, които са на първа линия, евентуално ще бъдат разкрити групи в ясли и градини.

Пасев призна, че има огромни закъснения при връчването на наставления за карантина поради огромния брой болни инспектори на РЗИ.

Областният шеф прикани повече хора да се включат в акцията за даряване на кръвна плазма. Много от изявилите предпочитание да се включат в нея обаче нямат задоволително антитела. Досега единствено 22 души са дали отговор на изискванията за даряване на плазма.  

Мерките, които се вкарват със заповед на здравния министър от 23:30 ч. на 27 ноември до 21 декември, на локално равнище могат да бъдат затегнати, само че не и отхлабени, сподели още. 

Засега не е обсъждан вид Синята зона във Варна да стане безвъзмездна по време на изключителната обстановка
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР