Легитимността на институциите е в отстояването на фактите и осъзнаването

...
Легитимността на институциите е в отстояването на фактите и осъзнаването
Коментари Харесай

Радев: Макар и в оставка, носите отговорност за собствените си действия!

Легитимността на институциите е в отстояването на обстоятелствата и осъзнаването на отговорността за личните си дейности. Изпълнителната власт носи отговорност за тях, въпреки и в оставка. Това написа във Facebook президентът Румен Радевслед като Русия предизвести с нота България.

Ето какво написа още президентът:

В президентската институция не е постъпвал отчет от ДАНС за отзоваване на дипломати и сътрудници от съветското посолство. На Съвета по сигурност към Министерски съвет, извършен на 9 юни, в който взе участие представител на президентската институция, тази тематика не попада в авансово оповестения дневен ред. Тя е разисквана единствено по принцип, без да е гласувано и признато решение. Това се удостоверява и от отговор на писмо от секретаря на Съвета по сигурност към Министерски съвет.

Явно решенията в държавното управление се вземат по някакъв успореден механизъм, надалеч от институционалния път за взимане на решения. Не може по толкоз значим въпрос решенията да се вземат от държавното управление по подобен метод, защото следствията могат да бъдат извънредно съществени.

Винаги преди да се изпратят публични писма за съвещания към парламентарните групи има авансово координиране за комфортното и за двете страни време. Такова координиране беше направено с всички поканени партии, по тази причина не мога да злоупотребявам какви са аргументите две от партиите да не се явят на консултациите в границите на конституционната процедура.

Важно е партиите да се отнесат с цялата отговорност към мандатите, които ще им бъдат връчени. Ако въпреки всичко се стигне до избори, не е оправдано те да бъдат извършени преди 15 септември, тъй като е значимо да има допустимо най-висока изборна интензивност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР