Легионелата - бактерията, която според публикации в британски медии е

...
Легионелата - бактерията, която според публикации в британски медии е
Коментари Харесай

Легионелата може да се появи във водопровода, ако не се ползва известно време

Легионелата - бактерията, която съгласно изявления в английски медии е предизвикала гибелта на двама туристи, летували в Слънчев бряг, може да се зароди във водната апаратура на всеки дом, в случай че дълго не сме я употребили. Това изясни в ефира на " Нова телевизия " проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

" Когато температурите са високи, а студената вода във водопровода не е задоволително студена и топлата не е задоволително гореща, при една температура от 22 до 34 градуса се развъждат тези микроорганизими. Става когато е застояла водата, тъй като инсталацията не е неползвана 5-6 дни. Съветвам хората, когато се връщат от море, да източват водата няколко минути и да не участват в помещението ", съобщи проф. Кантарджиев.

В Европейския съюз за предходната година са регистрирани 11 343 заболели от легионерска болест, 700 от тях са умряли.

" Около 7.5% е смъртността при една тежка лятна пневмония. Това напрактика е легионелна пневмония ", изясни Кантарджиев.

Според него изявленията в английските медии са прибързани. Освен това било мит, че бактерията може да се популяризира посредством актуалните климатици. " Нашите климатици у дома и в хотелите са безвредни във връзка с легионелата ", изясни проф. Кантарджиев.
https://www.vbox7.com/play:6f94bd7093
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР