Легионът от руски доброволци Свобода за Русия, който се сражава

...
Легионът от руски доброволци Свобода за Русия, който се сражава
Коментари Харесай

Москва потвърди за атаки на диверсанти в Курска област, Свобода за Русия твърди, че е превзела Тьоткино

Легионът от съветски доброволци " Свобода за Русия ", който се бори в редовете на ВСУ, разгласи, че обитаемият пункт Тьоткино в Курска област на Руската федерация към този момент е под негов цялостен надзор, съобщи OFFnews.bg.

По-рано през днешния ден три формирования - Легион " Свобода за Русия ", " Руския доброволчески корпус " и " Сибирския батальон ", които са формирани извънредно от руснаци, съперници на режима на Путин, навлязоха на територията на Курска и Белгородска област. 

От Москва настояват, че офанзивата е била отблъсната още на границата, само че съветските бойци разгласиха в Телеграм канала си видеа от Тьоткино, на които се вижда по какъв начин бойците навлизат в градчето и унищожават бойна техника на съветското Министерство на защитата.

Според Легион " Свобода за Русия " съветските бойци апускат обитаемото място, като оставят след себе си позиции и тежка техника.

Министерството на защитата в Москва призна за офанзивите на бунтовниците в Белгородска и Курска област, като съобщи, че са " пресекли " опитите им да преминат границата.

Освен това в нощта против вторник, 12 март, безпилотни самолети нападнаха Курска, Белгородска, Тулска, Воронежка, Нижегородска, Брянска, Ленинградска, Орловска област на Руската федерация, както и Москва.

В град Орел са чути детонации наоколо до петролна база, където е избухнал пожар; гори и петролна база на " Лукойл " в съветската Нижегородска област.

След нападението с безпилотен летателен уред е спряна най-голямата апаратура за първична преправка на петрол в рафинерията на ЛУКОЙЛ в Нижни Новгород.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР