Легендите в ските Марк Жирардели и Кристиян Гедина откриха сезон

...
Легендите в ските Марк Жирардели и Кристиян Гедина откриха сезон
Коментари Харесай

Марк Жирардели и Кристиан Гедина откриха ски-сезона в Банско


Легендите в ските Марк Жирардели и Кристиян Гедина откриха сезон 2017-2018 в Банско, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района. След надпреварата на отборите на двамата, извоювано от тима на Гедина с повече от 2 минути преднина, ски-легендите, участниците в тимовете им и състезателите на "Юлен" се спуснаха по писта "Томба" с транспарант: "Банско - най-хубавият ски курорт в България". С последвалата заря, ски-сезон „ Банско 2017-2018 ” бе тържествено открит.

На „ Бъндеришка поляна ” откриването на новия ски-сезон стартира със надпреварата сред отборите на Марк Жирардели - петкратен притежател на Световната купа и на Кристиан Гедина, който е с 12 победи в стартовете за Световната купа в спускането и една в Супер-джи. Победата прилегна на отбора на Гедина със сборно време 7:18.84 минути, отборът на Жирардели изостана на 2.06 минути. „ Заслугата ” за второто място на „ Жирардели ”-тим бе на 86-годишният бай Асен Тренчев. Ветеранът съумя да се спусне по пистата, без да падне, което провокира аплодисментите на присъстващите. Бай Асен подари на Жирардели и Гедина по една дървена дъска и чук за пържоли. Гедина толкоз хареса подаръка, че пожела бай Асен да го удари няколко пъти по каската.

Церемонията по откриването продължи с доста музика и занимателни игри. И тази година, ново Audi A3 чакаше своя собственик на Бъндеришка поляна. Да бъде извоюван страхотният автомобил, даде късмет трансформиралата се в емблема за Банско игра „ Ловци на съкровища ”. Освен с доста игри, откриването в Банско бе белязано и с доста музика. За настроението на Бъндеришка поляна се грижеха водещият Део, надарената звезда Михаела Филева, балет „ Нова ” и DJ Спрайт. Освен ауди-то, останалите награди на „ ловците на съкровища ” бяха сезонна карта за оборудванията в курорта, аксесоари за зимна екипировка, почивки, таблети, сребърни кюлчета и доста други.

Тази година Банско прави и нова изненада за посетителите на курорта с играта „ Открий злато в лифта ”. Първите 1000 посетители на планината, които употребиха лифта през днешния ден, имаха неповторим късмет да завоюват златни награди. В кабинковия въжен превоз трима късметлии можеха да намерят същински златни монети. На други 220 щастливци лифтът донесе утешителни награди, измежду които първокласни зимни аксесоари и празненство изненади.

След програмата на Бъндеришка поляна купонът продължава след обяд на площада в центъра на град Банско, където посетител ще бъде Ути Бъчваров, който ще подготви вкусни изкушения за всички посетители. С всичко това Банско, който тази година беше отличен като един от 10-те най-хубави курорти в света, пожелава сполучлив сезон и доста сняг на всички почитатели на зимните спортове. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР