Легендата за древните траки за първи път оживя на могилата

...
Легендата за древните траки за първи път оживя на могилата
Коментари Харесай

Мистичната цивилизация на траките оживя пред могилата „Шушманец“ в сърцето на Долината на тракийските царе

Легендата за античните траки за първи път оживя на могилата „ Шушманец “ със спектакъла „ Мистиката на Долината “ през миналата вечер. В началото на спектакъла феновете съпреживяха войнствената природа на тракийските племена, подготвени за саможертвени, само че и безпощадни офанзиви.
Публиката стана съпричастна със част от мистериите за почит към антично тракийско Божество, като знак на почитта към по-висш Разум. Паметта на Човечеството да бъде непокътната, в името на по-добър живот, бе отправеното обръщение със зрелищно лазерно шоу.
Община Казанлък провежда спектакъла за мистичната цивилизация на античните траки като част от богатата стратегия на Празници в Долината на тракийските царе 2019.
В некропола „ Шушманец “ могат да бъдат забелязани 3 тракийски гробници - светилища – „ Хелвеция “, „ Грифоните “ и „ Шушманец “ . Благодарение на напъните на Община Казанлък през последните години и трите храма стават налични за туристи. Със извоювани планове за европейски средства неповторимите монументи с национално значение са консервирани, реставрирани и социализирани, с цел да бъдат съхранени за бъдещите генерации.
Със съдействието на Община Казанлък красивия театър осъществиха: Прабългарска школа за оцеляване БАГАТУР, Академия ОРФИКА и и игра с лазерни лъчове от ГОЛДЪН РОУЗЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР