Легендата за автомобилния спорт в България - Жерар Доранжон е

...
Легендата за автомобилния спорт в България - Жерар Доранжон е
Коментари Харесай

Жерар Доранжон – ментор в Академията за млади пилоти на Бончо Дунев



Легендата за автомобилния спорт в България - Жерар Доранжон е на посещаване у нас по покана на президента на " Дунев мотор спорт " Бончо Дунев. Бившият състезателен шеф на „ Рено “ за Източна Европа е работил с едни от най-изявените ни водачи -  братя Чубрикови, Йордан Топлодолски, братя Агура,  Атанас Тасков, Стоян Колев, Радослав Петков, Георги Петров, Владимир Илиев и  Бончо Дунев.

За първи път той идва в България през 1971 година за рали „ Златни пясъци “ и стартира работа с едно от най-големите имена в рали спорта ни - Илия Чубриковм, който по това време ръководи „ Рено Алпин “.

По наше време ралиспортът беше доста по-приятелски - водачи, навигатори, механици всички те бяха дружно. Беше доста забавно да се следи тяхната работа. Както и през днешния ден най-важното несъмнено беше успеха, само че самите връзки бяха разнообразни, атмосферата беше друга, съобщи особено за " На финала " Жерар Доранжон.

Гостуването на Жерар Доранжон стана причина президентът на „ Дунев мотор спорт “ Бончо Дунев да реши да основе Академия за млади водачи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР