Легендата в туристическия и ресторантьорски бранш в Пловдив – Хрони

...
Легендата в туристическия и ресторантьорски бранш в Пловдив – Хрони
Коментари Харесай

Скръбна вест: Отиде си легендата на Новотела – Хрони Хронев

Легендата в туристическия и ресторантьорски отрасъл в Пловдив – Хрони Хронев, е умрял на 28 август, научи „ Марица “. Той бе дълготраен изпълнителен шеф на Новотел Пловдив преди приватизацията, преименуван неотдавна на “Гранд Хотел Пловдив”.

Хрони Хронев е роден на 24 октомври 1943 година в родопското село Левочево. Завършил е Техникума по хранително-вкусова индустрия – Пловдив, а по-късно Висшият институт по хранително-вкусова индустрия – Пловдив, в този момент УХТ. След дипломирането си отпътува за София, по систематизиране в Министерството на туризма и услугите. През 1968 година стартира работа в системата на „ Балкантурист “ – Пловдив. Бил е шеф на ресторанта към хотел „ България “. През 70-те години на предишния век „ Балкантурист “ - Пловдив се разделя на клон „ Здраве “ и клон „ Тримонциум “, на който Хрони Хронев става зам.-директор.

По същото време французи стартират градежа на петзвездния хотел от френската верига хотели “Новотел” и според съглашение с българското държавно управление след кратковременна употреба от страна на френския сътрудник, минава в благосъстоятелност на страната. Новотелът е открит през 1977 година, а Хрони Хронев е назначен за зам.-изпълнителен шеф. Две години по-късно шефът Иван Четинов отпътува за София, а Хронев става изпълнителен шеф.

В продължение на десетилетия управлява сполучливо тагавашната емблема на града под тепетата. Посрещал е хиляди посетители от страната и чужбина, висши наши и непознати дипломати, сред които Тодор Живков, Андрей Луканов, Муамар Кадафи, Франсоа Митеран, Николае Чаушеску и други

Малко след приватизацията на Новотела през 1997 година, Хрони Хронев е освободен от поста изпълнителен шеф, само че го канят в хотел „ Марица “, където е последното му работно място. Бил е член на УС на Съвет по туризъм – Пловдив.

Колегите му го помнят като извънреден ерудит и експерт, с необикновен жанр за облекло, с положително сърце и разпален локомотивец.

Редакцията на „ Марица “ изрича съболезнования на околните му!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР