Легендата в биатлона Оле Ейнар Бьорндален не получи място в

...
Легендата в биатлона Оле Ейнар Бьорндален не получи място в
Коментари Харесай

Легендата Бьорндален пропуска Олимпиадата в Пьончан

Легендата в биатлона Оле Ейнар Бьорндален не получи място в тима на Норвегия за присъединяване на Зимните олимпийски игри в Пьончан 2018. Спечелилият общо 13 олимпийски медала, от които 8 са златни, 43-годишен деец приключи 42-и в самостоятелния старт на 20 км в немския зимен център Руполдинг. Това бе финален старт за установяване на състава на Норвегия. Бьорндален направи три неточности при стрелбата и не съумя да финишира измежду първите 40 състезатели, а за присъединяване на олимпиадата трябваше да приключи най-малко шести. Най-доброто класиране на норвежеца този сезон в старт от Световната купа е 18-о място.

Петима норвежци извършиха критериите и ще пътуват за олимпиадата в южнокорейския град Пьончан. Това са Йоханес и Тарей Бьо, Емил Хегле Свендсен, Ларс Биркелан и Хенрик Л " Абе-Лунд. Шестият участник в отбора може да бъде Ерленд Бьонтегаард. Той има по-добри резултати от Бьорндален в стартовете за Световната купа този сезон.

До началото на олимпиадата в Пьончан има още старт в Антхолц (Италия), само че се чака там да вземат участие единствено състезателите, които към този момент са си обезпечили присъединяване на Зимните олимпийски игри.

 Красимир Анев приключи на десето място в Руполдинг
Красимир Анев още веднъж в Топ 10 на международния биатлон

Индивидуалната дисциплинираност на 20 километра бе извоювана от Мартен Фуркад
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР