Легендата Роджър Федерер окончателно се оттегли от тениса. На 41

...
Легендата Роджър Федерер окончателно се оттегли от тениса. На 41
Коментари Харесай

Федерер през сълзи: Това беше невероятно пътешествие

Легендата Роджър Федерер дефинитивно се отдръпна от тениса. На 41 години той реши, че е време спре с обичаната си игра и да се отдаде на други занимания. Причина за това са и травмите, които го изтезаваха в последните години. Маестрото въпреки всичко зарадва феновете си с един финален мач. Той и огромният му противник Рафа Надал се изправиха против Джак Сок и Франсис Тиафо в дуел за " Лейвър къп " в Лондон. След края на срещата Федерер не сдържа сълзите си пред микрофона на Джим Къриър.

" Беше необикновен ден. Казах на момчетата, че съм благополучен, не съм печален. Страхотно е, че съм тук. Насладих се на всичко, което ми бе за последно. Заради наличието на другите играчи, фамилията ми, почитателите, не почувствах толкоз огромен стрес. Радвам се, че стигнах дотук. Мачът беше страховит. Самият аз изпълних своите упования. Да играеш с Рафа в един тим и да бъдеш обкръжен от толкоз положителни тенисисти и другари е прелестно ", съобщи Федерер.

" Не желаех да се усещам уединен в последния ми мач. Тенисът може да бъде много уединен спорт от време на време. Затова в този момент желаех да бъда част от тим, тъй като надълбоко в сърцето си аз съм екипен състезател. Винаги съм обичал да съм част от сходно нещо. Благодаря за всичко, което направихте през годините - Анди, Томас, Новак, Матео, Кам, Стефанос, Рафа и всички останали. Беше наслаждение да играя на всички " Лейвър къп " през годините. Точно на такова изпращане се нядавах, тъй че ви благодаря! ", показа още Роджър.

" Никога не съм очаквал да стана спортна икона. Просто се радвах да играя тенис. Но се получи необикновено странствуване и бих го направил още веднъж. Беше неповторимо, доста се забавлявах, благодаря на всички! Толкова доста хора ме поддържат, както и вие довечера, това значи всичко за мен ", сподели още швейцарецът.

Когато бе запитан за фамилията, той призна, че едвам намира сили да приказва и сълзите потекоха с цялостна мощ.

" Много се забавлявах в последните 13 години. Всички са тук, момчетата, девойките, брачната половинка ми, която толкоз ме поддържа. Тя можеше да ме спре доста от дълго време, само че продължи да бъде зад мен и ми разреши да продължа да играя, по тази причина й благодаря! Благодаря и на моите родители, които са невероятни. Има толкоз доста хора, на които да благодаря. Това е фантастична вечер. Това бе необикновено странствуване! ", приключи Маестрото.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР