Легендата Петър Жеков критикува сериозно националите след резила 2:5 срещу

...
Легендата Петър Жеков критикува сериозно националите след резила 2:5 срещу
Коментари Харесай

Петър Жеков: Гонзо не знае таблицата за умножение, казах на Любо Пенев и Стоичков, че не стават за треньори

Легендата Петър Жеков подлага на критика съществено националите след резила 2:5 против Грузия в Лига на нациите. Бившият нападател прикани президента на БФС Борислав Михайлов да се отдръпна, подлага на критика остро работата на някогашния към този момент селекционер Ясен Петров и не изрази вяра, че въпреки и като краткотраен селекционер Георги Иванов може да направи нещо в оставащите мачове.

" Такава покруса като представянето на България против Грузия не бях виждал в никакъв случай. На Ясен Петров кой му е дал диплома за треньор? Пълен палячо. Левият бек Антон Недялков, той го бута в центъра. С една нелепост си отслабваш два основни поста. Пет индивида в средата се изпотрепаха и по този метод ни вкараха сума ти голове.
 Йордан Лечков: Никого не караме принудително да идва в националния тим
Йордан Лечков: Никого не караме принудително да идва в националния тим

" От години приказвам, че водещите фигури би трябвало да бъдат най-активни по време на мач "

И на този треньор дават да води националния? То е ясно, че Боби си прави и съставите, и всичко. Синът му капитан, няма едно избавяне в два мача, с изключение на когато топката го уцели по главата. Няма по какъв начин резултатите на националния тим да са разнообразни, като всичко във футбола ни е сбъркано. Водещите отбори играят с по 9 чужденци. Само Левски бяха по-добре, само че последователно и при тях българчетата ще намалеят. Сега Гонзо щял да оправя националния. Къде ще го оправя, той не знае таблицата за умножение.

Все отново съм оптимист, че Гибралтар, даже и мъчно, ще ги бием. Истината е, че без значение дали спечелим или не, всички там в Бояна би трябвало да се измитат. Боби, Гонзо, Данчо от Сливен. Той нищо не схваща от работа. Него го упражнявах в ЦСКА. Страхотен футболист, само че за другите неща просто не става.

Така бяха Стоичков, Любо Пенев и Емил Костадинов. На тях им споделях: " От футболисти ще направя, само че забравете за треньори. Вашето мислене няма нищо общо с тази специалност ". И години по-късно Костадинов ми се обажда и споделя: " Бат Петьо, аз те послушах, а тия двамата се вършат на огромни треньори ". Стоичков в точния момент се усети. Само Любо Пенев няма избор и се мъчи още, тъй като няма един лев и всичко му е взето ", разяснява Жеков пред " Тема Спорт ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР